Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ράλι 12% για την AS Company λόγω αύξησης κερδών 66% το 2016 – Επιστροφή κεφαλαίου 0,04 ευρώ

Ράλι 12% για την AS Company λόγω αύξησης κερδών 66% το 2016 – Επιστροφή κεφαλαίου 0,04 ευρώ
Εξαιρετικός ο ισολογισμός σε όλες τις γραμμές του ομίλου – Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός
Ισχυρή άνοδο καταγράφει η μετοχή της AS Company λόγω της μεγάλης αύξησης της κερδοφορίας στη χρήση 2016.
Με την αποτίμηση στα 13,5 εκατ. ευρώ λόγω της ανόδου κατά 12,5% αυτήν την ώρα (με όγκο 50 χιλ. τεμάχια) η μετοχή εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με μονοψήφιο p/e ενώ διαθέτει χαμηλό δείκτη p/bv.
Εξαιρετική είναι η ρευστότητα που καλύπτει τις χαμηλές τραπεζικές υποχρεώσεις.
Το 2016 ήταν μία πολύ θετική χρονιά για την AS Company, αναφέρει η διοίκηση στην οικονομική έκθεση για τη χρήση, που πέτυχε αύξηση εσόδων, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας και διατήρησε υψηλά επίπεδα ρευστότητας.
Παρά τη στασιμότητα της Ελληνικής οικονομίας, το αβέβαιο και ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον, οι πωλήσεις της μητρικής, σημείωσαν αύξηση της τάξης του +17,2%, που διαμορφώθηκε σε 25,109 εκατ. ευρώ ενώ σε επίπεδο Ομίλου ή αύξηση αυτή διαμορφώθηκε σε 20,2% με συνολικές πωλήσεις 25,756 εκατ. ευρώ.
Το μικρό περιθώριο κέρδους της μητρικής μειώθηκε κατά – 1,9% και οφείλεται κατά μεγάλο μέρος στην συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου και στη ρευστοποίηση εμπορευμάτων βραδείας κίνησης.
Παρά τη μείωση του μικτού κέρδους, η αύξηση του όγκου πωλήσεων είχε ως αποτέλεσμα την σημαντική βελτίωση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 37,7% καθώς και των κερδών προ φόρων κατά 51,6%, και των κερδών μετά από φόρους κατά 56,0%.
Τα αντίστοιχα μεγέθη για τα ενοποιημένα αποτελέσματα σημείωσαν βελτίωση EBIDTA +44,7%, κέρδη προ φόρων +59,8% και κερδών μετά από φόρους +66,4%.
Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 2,56 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ πρέεπι να σημειωθεί πως ο όμιλος έχει καθαρή θέση 23,4 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις μόλις 8,3 εκατ. ευρώ με τραπεζικές μόλις 2,2 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα τα ταμειακά διαθέσιμα υπερκαλύπτουν τις τραπεζικές υποχρεώσεις καθώς διαμορφώθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση θα προτείνει επιστροφή κεφαλαίου 0,04 ευρώ που αντιστοιχεί σε απόδοση λίγο πάνω από 4% με βάση το χθεσινό κλείσιμο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης