Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θυμίζει την εισβολή στο Ιράκ

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θυμίζει την εισβολή στο Ιράκ
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι αμερικανικές προκλήσεις "δε θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα"
Στο γεγονός ότι η σημερινή (7/4) επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία αποτελεί μία πρόκληση που πραγαματοποιείται πάνω σε ψευδείς ισχυρισμούς, αναφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, προσθέτοντας ότι η ενέργειες της Ουάσινγκτον θυμίζουν την εισβολή στο Ιράκ το 2003.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Lavrov, η εν λόγω επίθεση "θυμίζει την κατάσταση του 2003, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν στο Ιράκ χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλεία", χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση αυτή ως "μία κατάφωρη παραβασίαση του διεθνούς δικαίου".
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα του οι οι αμερικανικές προκλήσεις "δε θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα".
"Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι όλο αυτό προκαλεί ζημιά στις ήδη κακές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ωστόσο ελπίζω ότι αυτές οι προκλήσεις δε θα οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμα αποτελέσματα", υπογραμμίζει ο Lavrov, ο οποίος εν συνεχεία αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
"Η επίθεση των ΗΠΑ επωφελεί μόνο εκείνους που θέλουν να διαταράξουν τις συνομιλίες στην Αστάνα και στη Γενεύη, και που ονειρεύονται να εκδιώξουν την εξουσία στη Συρία διά της βίας", καταλήγει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης