Τελευταία Νέα
Διεθνή

SZ: Από το Βερολίνο κινούνται τα νήματα για τις διαπραγματεύσεις της β’ αξιολόγησης

SZ: Από το Βερολίνο κινούνται τα νήματα για τις διαπραγματεύσεις της β’ αξιολόγησης
«Η αντιπαράθεση με την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις φανερώνει που βρίσκεται η πραγματική διαπραγματευτική ισχύς: στο Βερολίνο»
«Στο Βερολίνο «κινούνται τα νήματα, δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές και γίνονται οι τελευταίες συνεννοήσεις» για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική Süddeutsche Zeitung.
«Ωστόσο, στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα:
Η γερμανική κατευθυντήρια γραμμή», σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου, αναδεικνύοντας τον αποφασιστικό ρόλο του Βερολίνου για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.
«Η αντιπαράθεση με την Αθήνα για τις μεταρρυθμίσεις φανερώνει που βρίσκεται η πραγματική διαπραγματευτική ισχύς: στο Βερολίνο», σχολιάζει.
Την εγκυρότητα αυτής της άποψης καταδεικνύει, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, και η αποψινή εμπιστευτική συνάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στη γερμανική πρωτεύουσα.
Αντικείμενο αυτής -σύμφωνα με γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους- ήταν κυρίως ο συντονισμός της διαπραγματευτικής γραμμής για τις συνομιλίες που θα έπονταν μετά από λίγες ώρες στη Μάλτα για το ελληνικό πρόγραμμα.
Το δημοσίευμα αναφέρει την ανυποχώρητη στάση του κ. Schaeuble ως προς τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα και την επιμονή του σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θεωρεί μη ρεαλιστικό το Δ.Ν.Τ.
Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, «τα θύματα αυτής της διαμάχης είναι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης