Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνέδριο στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή – Τσιρώνης: Η Ελλάδα κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές

Συνέδριο στην Κρήτη για την κλιματική αλλαγή – Τσιρώνης: Η Ελλάδα κινδυνεύει από φυσικές καταστροφές
Ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο και σημείωσε ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς,
Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην οικονομία πραγματοποιείται σήμερα, 6 Απριλίου 2017, στο Ηράκλειο Κρήτης, με το «παρών» να δίνουν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Τσιρώνης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην πρόληψη και την προσαρμογή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές και έχει ζητήσει τους απαραίτητους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις δασολόγων για την υποστήριξη δασικών υπηρεσιών, ενώ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να υπάρξει θεσμική αλλαγή προκειμένου να είναι υποχρεωτική η δημιουργία πρασίνου και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλα τα νέα κτίρια.
«Η Ελλάδα στη Μεσόγειο πρέπει να λειτουργήσει διακρατικά και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και με τους δήμους», σημείωσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το συνέδριο και σημείωσε ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι εμφανείς, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ προειδοποίησε πως η Ελλάδα, λόγω της γεωμορφολογίας της, κινδυνεύει να υποστεί μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να εργαστούν προς την κατεύθυνση της πρόληψης.
Ο κ. Πατούλης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου επεσήμανε πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απολέσει την εθνική ευκαιρία να συμβάλλει στην προώθηση πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής.
Όπως είπε, η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη ανέδειξε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ευαισθητοποιώντας και ενεργοποιώντας όλους τους συναρμόδιους φορείς για την ανάληψη δράσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ανασχετικά στις επιπτώσεις αυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης