Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Άγνωστο τι θα γίνει στο Eurogroup – Τρέχοντας σε νέο μνημόνιο χωρίς χρήματα πάει η κυβέρνηση

Μπακογιάννη: Άγνωστο τι θα γίνει στο Eurogroup – Τρέχοντας σε νέο μνημόνιο χωρίς χρήματα πάει η κυβέρνηση
Δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% το 2017 υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση πάει τρέχοντας σε νέο μνημόνιο χωρίς χρήματα διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως κανείς πλην του πρωθυπουργού, δεν ξέρει τι θα γίνει στο αυριανό Eurogroup.
«Αυτό που παρακολουθούμε με πολύ μεγάλη αγωνία είναι το κόστος αυτής της καθυστέρησης, το οποίο  -όπως αναφέρθηκε σε ένα συνέδριο που έγινε από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλή ς- είναι το λιγότερο 2,7 δισ, όταν από το κόψιμο των συντάξεων προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει 1,2 δισ. και από τη μείωση του αφορολογήτου 1,8 δισ...
Είναι τρελά πράγματα αυτά που ζούμε» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Μπακογιάννη, η οποία ανέφερε ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος για ανάπτυξη 2,7%, όταν «καθημερινά χάνονται θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις κλείνουν, ή "μεταναστεύουν" στη Βουλγαρία».
Η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι οι συνθήκες σήμερα δεν είναι ανάλογες με εκείνες του καλοκαιριού του 2015, επισημαίνοντας ότι «αυτό που μπορεί να γίνει είναι να βρεθούμε μέσα σε ένα μνημόνιο χωρίς λεφτά και η κυβέρνηση πάει τρέχοντας σε αυτή την κατάσταση».
«Η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου θα καταφέρει το αδιανόητο να έχει μνημόνιο, χωρίς να έχει χρήματα από αυτό» είπε η βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό θα είχαν κλείσει πέρσι εάν είχε κλείσει και η αξιολόγηση πέρσι.
«Η κυβέρνηση έχει κάνει στάση πληρωμών, χρωστάει 4,5 δισ. τα οποία αφαιρούνται από την πραγματική οικονομία.
Δεν την ενδιαφέρει την κυβέρνηση εάν κλείνουν επιχειρήσεις, δεν την ενδιαφέρει εάν χάνονται θέσεις εργασίας.
Μας λέει το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας ότι θα καλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και το βράδυ να μας λέει ότι δεν θα χρειαστεί (...)
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο τελικώς;.
Ο κ. Τσίπρας είχε μια τρομακτική ευκαιρία, όταν η ΝΔ τον στήριξε, την Ελλάδα δηλαδή, να μείνει στο ευρώ.
Είχε δυνατότητα μετά τις εκλογές τού Σεπτεμβρίου να κάνει κάτι ευρύτερο, αλλά επέλεξε τον κ. Καμμένο( ..).
Από εκεί και πέρα έφερε όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση απεναντι με μια λογική ακραία διχαστική» είπε η κα. Μπακογιάννη, η οποία έκανε λόγο για «εσωτερικό ρήγμα μεταξύ νέου και παλιού ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά το θέμα των εκλογών, η κα.Μπακογιάννη είπε ότι «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».
«Ο λαός θα διαλέξει μεταξύ σοβαρού και ανεύθυνου, ο λαός θα διαλέξει εάν θα πάμε μπροστά ή αν θα πάμε προς τα πίσω» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης