Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Γιατί η συνάντηση Trump - Xi μπορεί να αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές

Rabobank: Γιατί η συνάντηση Trump - Xi μπορεί να αυξήσει την αβεβαιότητα στις αγορές
Σήμερα (6/4/2017) η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογο του
Στη διήμερη συνάντηση στη Φλόρντα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και του Κινέζου ομολόγου του Xi Jinping έχουν επικεντρωθεί οι επενδυτές, σύμφωνα με το MarketWatch, καθώς έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Elwin de Groot της Rabobank το ενδεχόμενο να μην βγει λευκός καπνός από τη συνάντηση Trump - Xi θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη των εμπορικών τριβών ΗΠΑ - Κίνας και την αβεβαιότητα στην αγορά.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, ενώ η Κίνα «θα μπορούσε να ηρεμήσει τον Trump με υποσχέσεις για περαιτέρω φιλελευθεροποίηση και αύξηση της διαφάνειας στις συναλλαγές στην Κίνα, είναι αβέβαιο αν ο Κινέζος πρόεδρος είναι πρόθυμος να προσφέρει επαρκείς παραχωρήσεις για να πείσει τον Trump.
Άλλωστε, ο Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε κρατήσει ιδιαίτερα εχθρική στάση απέναντι στην Κίνα κατηγορώντας τη για χειραγώγησεθ του νομίσματος αλλά και για «κλοπή» θέσεων εργασίας.
Η αληθεια είναι όμως ότι μετά τις εκλογές ο Trump δεν έδωσε συνέχεια σε αυτή τη ρητορική, ενώ ακόμα δεν έχει υλοποιήσει την «υπόσχεση» του να χαρακτηρίσει την Κίνα ως χώρα που χειραγωγεί το νόμισμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης