Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Έχουμε καταφέρει να απορρίψουμε παράλογους σχεδιασμούς

Αλεξιάδης: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία – Έχουμε καταφέρει να απορρίψουμε παράλογους σχεδιασμούς
Τα δεδομένα που έχουμε, δείχνουν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και για το 2018 και για το 2019 είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την εκτίμηση πως είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία διατύπωσε ο πρώην αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμη την περίοδο των διαπραγματεύσεων.
«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά οι απαιτήσεις της τελευταίας στιγμής δυσκολεύουν την επίτευξή της.
Έχουμε καταφέρει να απορρίψουμε παράλογους σχεδιασμούς.
Τον Δεκέμβρη οι δανειστές ζητούσαν 4,5 δισ. σε μέτρα και υπήρξαν πολιτικές δυνάμεις όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας ζητούσαν να κλείσουμε τη συμφωνία» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Αλεξιάδης.
Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι «προχωρούμε με βεβαιότητα, ότι κάνουμε την καλύτερη επιλογή στις συνθήκες που υπάρχουν».
«Καταφέραμε το 2015 από έλλειμμα 0,25% να πάμε σε πλεόνασμα 0,2% και το 2016 από πλεόνασμα 0,5% φαίνεται πως θα κλείσουμε πάνω από 3%.
Έχουμε πιάσει την πρόβλεψη για το 2018.
Πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία γιατί τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και για το 2018 και για το 2019.
Ειδικά στον τομέα των φορολογικών εσόδων τα εργαλεία που υπάρχουν το 2017 είναι τόσα πολλά που αν εφαρμοστούν σωστά θα έχουμε ακόμα μια υπεραπόδοση εσόδων.
Στόχος μας, πάντως, παραμένει η φορολογική δικαιοσύνη και αυτό θέλουμε να γίνει να εισπράξουμε δίκαιους φόρους και να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, δεν θέλουμε υπερφορολόγηση» είπε ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.
Σε ερώτηση για την πίεση στην κοινωνία από τα συνεχή μέτρα λιτότητας, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι «αννοίγει μια μεγάλη συζήτηση, εάν υπήρχε άλλη πολιτική λύση, δηλαδή υπήρχε η δυνατότητα η κυβέρνηση να κάνει κάτι διαφορετικό».
«Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε ήταν πολιτική αναγκαιότητα.
Εάν κάποια πολιτική δύναμη ή κάποιος πολίτης έχει άλλη πρόταση ευχαρίστως να την ακούσουμε.
Αλλά όσοι υποστηρίζουν την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, θα είχαμε οδηγηθεί σε πολύ χειρότερο σημείο.
Δηλαδή θα είχαμε καλύτερες συντάξεις, καλύτερους μισθούς, καλύτερη απασχόληση, εάν είχαμε εθνικό νόμισμα;» διερωτήθηκε ο κ.Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης