Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερη ανάπτυξη μέχρι 4,25% αναμένει για το 2017 η Ιρλανδία λόγω μικρότερης επίδρασης Brexit

Υψηλότερη ανάπτυξη μέχρι 4,25% αναμένει για το 2017 η Ιρλανδία λόγω μικρότερης επίδρασης Brexit
Σε περίπτωση που η Βρετανία επιλέξει ένα «σκληρό» Brexit μετά το οποίο δεν θα συμμετέχει στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, τότε η ιρλανδική οικονομία αναμένεται να υποστεί απώλειες έως 3,5% του ΑΕΠ της εντός μιας δεκαετίας
Η Ιρλανδία ετοιμάζεται την ερχόμενη εβδομάδα να αναθεωρήσει ανοδικά την εκτίμησή της για την οικονομική της ανάπτυξη το 2017 σε 4% έως 4,25%, όμως μεσοπρόθεσμα η ανάπτυξή της φέρεται να αντιμετωπίζει αυξημένες εξωτερικές αβεβαιότητες που σχετίζονται με την επίδραση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Το 2016 η ιρλανδική ανάπτυξη 5,2% ήταν η υψηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ τον Οκτώβριο του 2016 το ιρλανικό υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε ανάπτυξη 3,5% για το 2017.
Όμως, επειδή στο πρώτο τρίμηνο του 2017 δεν καταγράφηκε καμία ιδιαίτερη αρνητική επίδραση στην ιρλανδική ανάπτυξη από το Brexit, παράλληλα με το καλύτερο του αναμενόμενου δεύτερο εξάμηνο του 2016, η ιρλανδική οικονομία φαίνεται να κατευθύνεται σε ανάπτυξη 4,00%-4,25% εφέτος, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ιρλανδικού ΥΠΟΙΚ, Derek Moran, που μίλησε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής της χώρας του.
Όπως είπε ο ίδιος, σε περίπτωση που η Βρετανία επιλέξει ένα «σκληρό» Brexit μετά το οποίο δεν θα συμμετέχει στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, τότε η ιρλανδική οικονομία αναμένεται να υποστεί απώλειες έως 3,5% του ΑΕΠ της εντός μιας δεκαετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης