Διεθνή

Τον «δολοφόνο Assad» κατηγορεί για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία ο Erdogan

Τον «δολοφόνο Assad» κατηγορεί για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία ο Erdogan
«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ αυτών περίπου 50 παιδιά (...). Ο Assad ο δολοφόνος! Πώς θα γλιτώσεις από τις κατάρες τους;»
O πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, επέκρινε σήμερα με δριμύτητα τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al-Assad, τον οποίο αποκάλεσε «δολοφόνο», επιρρίπτοντάς του την ευθύνη για την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.
«Περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν, μεταξύ αυτών περίπου 50 παιδιά (...). Ο Assad ο δολοφόνος! Πώς θα γλιτώσεις από τις κατάρες τους;» είπε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Προύσα (βορειοδυτική Τουρκία), όπου επίσης κατέκρινε τη «σιωπή» της διεθνούς κοινότητας για το ζήτημα.
Τουλάχιστον 72 άμαχοι, μεταξύ αυτών 20 παιδιά, πέθαναν χθες σε αυτήν την επίθεση, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Η υφήλιος που παραμένει σιωπηλή ενώπιον αυτού, τα Ηνωμένα Έθνη που παραμένετε σιωπηλά ενώπιον αυτού: με ποιον τρόπο θα λογοδοτήσετε;» διερωτήθηκε ο Erdogan.
«Ως πατέρας νιώθω θλίψη (...). Πρόκειται για τα παιδιά μας, πρόκειται για τα αδέλφια μας» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να βοηθήσει τους επιζώντες της επίθεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης