Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Μία νίκη του Erdogan στο δημοψήφισμα θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού

Politico: Μία νίκη του Erdogan στο δημοψήφισμα θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού
Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχουν διακοπεί οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ο Τούρκος Πρόεδρος θα μπορούσε εξαπολύσει περαιτέρω επίθεση στην Ευρώπη
Μία ενδεχόμενη νίκη του Recep Tayyip Erdogan στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα βοηθούσε περαιτέρω στην επίλυση του Κυπριακού, εκτιμά σε σχετικό της δημοσίευμα η Politico.
Η ιταλική εφημερίδα εξηγεί πως η σταθεροποίηση της θέσης του Τούρκου Προέδρου στο εσωτερικό της γειτονικής μας χώρας να τον καταστήσει πιο δεκτικό απέναντι σε μια συμφωνία.
«Παραδόξως, αν κερδίσει το δημοψήφισμα -το οποίο είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία στην Τουρκία- αυτό θα μπορούσε να έχει ευεργετική επίδραση στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο, αφού μια ενδεχόμενη νίκη του θα του έδινε λίγη μεγαλύτερη ευχέρεια ως προς την υποστήριξη μιας συμβιβαστικής λύσης», δηλώενι στην εφημερίδα ο Michael Carpenter, σύμβουλος του πρώην αντιπροέδρου των Η.Π.Α. Jo Biden.
Σε ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ε.Ε., Νικόλαος Αιμιλίου, ο οποίος σημειώνει πως ότι σε περίπτωση ήττας του Tayyip Erdogan, η Τουρκία θα εισέλθει σε κρίση, δεδομένου ότι θα υποστεί τεράστιο πλήγμα η υπόληψη και η υπερηφάνεια του, με συνέπεια να μην είναι η Κύπρος η πρώτη του προτεραιότητα.
Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχουν διακοπεί οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ο Τούρκος Πρόεδρος θα μπορούσε εξαπολύσει περαιτέρω επίθεση στην Ευρώπη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης