Τελευταία Νέα
Διεθνή

PwC: Παραμένει το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών στην Ελλάδα – Βελτίωση στις χώρες του ΟΟΣΑ

PwC: Παραμένει το μισθολογικό χάσμα ανδρών - γυναικών στην Ελλάδα – Βελτίωση στις χώρες του ΟΟΣΑ
Οι σκανδιναβικές χώρες εξακολουθούν να ηγούνται, με την Ισλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία να καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις
Συνέχεια της μισθολογικής ανισότητας ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στην Ελλάδα διαπιστώνει σε έρευνά της η PwC (PricewaterhouseCoopers), όταν, σε αντίθετο κλίμα, η κατάσταση βελτιώνεται στις υπόλοιπες χώρες του ΟΟΣΑ.
Η μελέτη «Women in Work Index» της PwC συμπεραίνει πως οι σκανδιναβικές χώρες εξακολουθούν να ηγούνται, με την Ισλανδία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία να καταλαμβάνουν τις 3 πρώτες θέσεις, ενώ η Πολωνία ανεβαίνει στην πρώτη 10άδα, χάρη στα οφέλη που αποκόμισε από τη μείωση της γυναικείας ανεργίας.
Οι υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας καταλαμβάνονται από τις Νέα Ζηλανδία, Σλοβενία, Δανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία και Ελβετία.
Ωστόσο, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αποτελεί μείζονα πρόκληση, με την ισότητα να απέχει ακόμα δεκαετίες
Η πιθανή επίτευξη γεφύρωσης του χάσματος θα μπορούσε να αυξήσει το σύνολο των εισοδημάτων των γυναικών ακόμα και κατά 2 τρισ. δολάρια.
Η PwC σημειώνει πως συνεχίζουν να γίνονται αργά αλλά σταθερά βήματα προόδου στις χώρες του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών, ωστόσο το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων παραμένει κρίσιμο ζήτημα αφού η μέση εργαζόμενη γυναίκα στις χώρες του ΟΟΣΑ εξακολουθεί να πληρώνεται 16% λιγότερο από τον άνδρα συνάδελφό της, παρά το γεγονός ότι έχει τα ίδια ή περισσότερα προσόντα.
Αναλυτικότερα:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755