Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Από πού και ως πού ο Στουρνάρας προτείνει ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί;

Σπίρτζης: Από πού και ως πού ο Στουρνάρας προτείνει ποια πολιτική πρέπει να ακολουθηθεί;
Ο κ.Στουρνάρας να περιοριστεί στα δικά του καθήκοντα και στο δικό του ρόλο είπε ο υπ. Υποδομών
Δριμεία επίθεση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης.
«Από πού κι ως πού θα προτείνει ο διοικητής της ΤτΕ ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουμε στο ασφαλιστικό ή σε άλλους τομείς της πολιτικής ζωής;.
Μπορεί να παρακολουθεί τα χρηματοοικονομικά δεδομένα, μπορεί να παρουσιάζει τα στοιχεία, μπορεί να εντοπίζει τα προβλήματα αλλά δεν μπορεί να λέει το πώς θα λυθούν.
Αν θέλει να λέει το πώς θα λυθούν, να βάλει υποψηφιότητα για υπουργός Εργασίας ή να βάλει υποψηφιότητα με ένα κόμμα ή να ιδρύσει ένα κόμμα για να είναι επικεφαλής του προκειμένου να υπηρετήσει την πολιτική που αντιλαμβάνεται εκείνος και πιστεύει» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Σπίρτζης.
«Από πού κι ως πού ο κ. Στουρνάρας βγαίνει και κάνει δηλώσεις ότι είναι γενναιόδωρο το ασφαλιστικό σύστημα;
Πού το είδε καταρχάς αυτό;
Είδε να έχουμε υψηλές συντάξεις;
Έχει έρθει ποτέ σε επαφή με συνταξιούχο που παίρνει 350- 400 ευρώ;
Έχει μιλήσει μαζί του;
Έχει συγκρίνει τις δικές του απολαβές και τη ζωή του με τη ζωή που κάνουν οι συνταξιούχοι της χώρας;» διερωτήθηκε ο κ.Σπίρτζης, ο οποίος υποστήριξε πως «ο κ. Στουρνάρας θα περιοριστεί στα δικά του καθήκοντα και στον δικό του ρόλο».
«Όποτε παρεμβαίνει στην πολιτική ζωή, θα έχει απαντήσεις.
Είναι πάρα πολύ απλό.
Εγώ προσωπικά τον αντιμετωπίζω ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως διοικητή της ΤτΕ με αυτά που έχει δηλώσει τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο» τόνισε ο κ.Σπίρτζης.
«Βλέπουμε ξαφνικά και μέσα στη διαπραγμάτευση μία ομοβροντία των συγκεκριμένων αυτών δυνάμεων του αντιμεταρρυθμιστικού κοινωνικού μετώπου.
Βλέπουμε ξαφνικά μία ομοβροντία εναντίον της κυβέρνησης μέσα στη διαπραγμάτευση για συγκεκριμένα θέματα όπως είναι το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.
Είδαμε έναν πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, που είχε να μιλήσει 15 χρόνια, ξαφνικά να μιλάει την ίδια μέρα που παραπέμπεται ο υπουργός Άμυνας του κ. Σημίτη, ο κ. Παπαντωνίου, να βγαίνει και να ζητάει εκλογές.
Έχετε ξαναδεί εσείς πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει, να δίνει μία συνέντευξη και να ζητάει εκλογές;
Μιλάμε για την πλήρη ταύτιση συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων.
Δικαίωμά τους είναι, αλλά δεν μπορούν να αξιοποιούν ανθρώπους που είναι τοποθετημένοι σε θεωρητικά ανεξάρτητες αρχές και υπηρεσίες» είπε ο κ.Σπίρτζης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης