Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT - WSJ: O Τσίπρας ζήτησε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν

FT - WSJ: O Τσίπρας ζήτησε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής εάν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν
Οι Financial Times και Wall Street Journal σχολιάζουν τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Donald Tusk
Στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί σύγκλισης έκτακτης Συνόδου Κορυφής εντός του Απριλίου του 2017 σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο Eurogroup της Παρασκευής (7/4/2017) «στέκονται» τα ξένα ΜΜΕ στα ρεπορτάζ τους σχετικά με τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Πιο αναλυτικά οι Financial Times αναφέρεται και στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της χώρας πρέπει να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα έως το Πάσχα ώστε να ξεκλειδώσει η επόμενη δόση και η οικονομία να επανέλθει σε τροχιά.
Επίσης, η Wall Street Journal αναφέρονται και στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να δέχεται αυτά τα παιχνίδια για πολύ καιρό ακόμα».
Από την πλευρά του πάντως, ο κ. Tusk όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αίτημα του κ. Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ο ίδιος απάντησε ότι δεν πρόκειται να προκαταβάλει των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας.
«Θα κάνω τη δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Tusk.
Εν τω μεταξύ, όπως σχολιάζουν οι Financial Times, o κ. Τσίπρας χωρίς να κατονομάσει του ΔΝΤ αναφέρθηκε στις τελευταίες απαιτήσεις που ζητούνται από την Ελλάδα κάθε φορά είναι κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας.
«Κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να βλάψουν την ανάκαμψη μας και να φέρουν ένα αρνητικό σενάριο πίσω στο τραπέζι για την Ελλάδα και την Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας ευαίσθητης στιγμής» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης