Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Να υπάρξει μία διεθνής απάντηση στην επίθεση με χημικά στη Συρία

Hollande: Να υπάρξει μία διεθνής απάντηση στην επίθεση με χημικά στη Συρία
Ο γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την εν λόγω πράξη ως "έγκλημα πολέμου"
Την ελπίδα του ότι θα υπάρξει μία διεθνής απάντηση απέναντι στην επίθεση με χημικά που πραγματοποιήθηκε χθες (4/4) στη δυτική Συρία, εξέφρασε σήμερα (5/4) ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε και την εν λόγω πράξη ως "έγκλημα πολέμου".
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γάλλου προέδρου, ο Hollande "επαναδιατύπωσε την αγανάκτησή του για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να δώσει μία απάντηση σε αυτό το έγκλημα πολέμου".
Μάλιστα, οι δηλώσει του γάλλου προέδρου έρχονται στον απόηχο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα, με την πλευρά του Οργανισμού να κάνει μάλιστα λόγο για εγκλήματα κατά της ανθρπώτητας.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ έχει στοιχήσει μέχρι στιγμής τη ζωή 72 πολιτών, με τον αριθμό αυτό να ενδέχεται να αυξηθεί.
Η πλευρά της αντιπολίτευσης κατηγορεί για την επίθεση το καθεστώς Assad, με ενδεχόμενη εμπλοκή και της Ρωσίας, ωστόσο και οι δύο πλευρές αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη με το εν λόγω γεγονός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης