Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο απόδρασης – Δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση των μέτρων

Βούτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο απόδρασης – Δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση των μέτρων
Η εντολή που έχουμε είναι να κλείσει η συμφωνία με την κοινωνία όρθια υποστήριξε ο Πρόεδρος της Βουλής
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο να αποδράσει και ότι θα ψηφίσει χωρίς διαρροές τα μέτρα που θα προβλέπει η συμφωνία, στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση με τους δανειστές διατύπωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης.
«Η εντολή που δόθηκε στην κυβέρνηση μετά το τρίτο μνημόνιο ήταν να κλείσει η συμφωνία με την κοινωνία όρθια.
Και αυτό θα κριθεί από το λαό.
Δεν έχουμε εντολή απόδρασης» υποστήριξε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Βούτσης, ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στις απαιτήσεις των δανειστών.
Ο κ.Βούτσης είπε πως τα μέτρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα καθώς θα υπάρχουν τα αντίμετρα και συμπλήρωσε ότι αν τα επώδυνα μέτρα δεν ακολουθούνταν από αντίμετρα δεν θα τα έφερνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
«Η επιφύλαξη μου είναι ότι κάποιοι θα χάσουν και το όφελος που θα έχουν από τα αντίμετρα θα είναι μικρότερο» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες σε αντιστάθμισμα της μείωσης αφορολόγητου.
Κληθείς να τοποθετηθεί επί της κόντρας της κυβέρνησης με το διοικητή της ΤτΕ, ο κ.Βούτσης είπε ότι θα προτιμούσε τον κ. Στουρνάρα στη γραμμή της ανάγκης μείωσης των στόχων για δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ για τη ΔΕΗ υποστήριξε ότι δεν θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης