Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Επηρεασμένος από την υπουργική του θητεία ο Στουρνάρας - Ας κάνει κόμμα

Σπίρτζης: Επηρεασμένος από την υπουργική του θητεία ο Στουρνάρας - Ας κάνει κόμμα
«Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας στη θέση της»
Έχουμε κάνει υποχωρήσεις αλλά έχουμε κερδίσει και κάποια πράγματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Ζήτησε να αφήσουμε τους υπουργούς να κάνουν τη δουλειά τους και να προσπαθήσουν να λύσουν τα εργασιακά.
«Χρειαζόμαστε στη χώρα θεσμικό εργασιακό πλαίσιο», σημείωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με συνέπεια τη διαπραγμάτευση, υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως αποδείχθηκε πλέον η διαφωνία μεταξύ των δανειστών.
Το ΔΝΤ ζητά μεταρρυθμίσεις αλλά και διευθέτηση του χρέους, συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «η συμφωνία δεν έχει μόνο χρονικά αλλά και ουσιαστικά ορόσημα».
Για τις επικρίσεις είπε «τους εντός Ελλάδας δεν τους καταλαβαίνουμε τους εκτός τους καταλαβαίνουμε, θέλουν να δουν τα συμφέροντά τους».
Υπογράμμισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ τη φιλελεύθερη ατζέντα του, τη στηρίζει και ζητά και εκλογές» υποστήριξε.
Επιτέθηκε πάντως στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σημειώνοντας
«Να πούμε στην κ. Αχτσιόγλου να παραιτηθεί και να πάει ο κ. Στουρνάρας στη θέση της», είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ νωρίτερα υποστήριξε ότι είναι ντροπή θεσμοί της χώρας να ταυτίζονται με τους δανειστές με ποια λογική τα λέει αυτά ότι το ασφαλιστικό είναι γενναιόδωρο, ή πηγαίνει ο ΣΕΒ να συζητά για την απελευθέρωση των απολύσεων; αναρωτήθηκε.
Πρόσθεσε πως ο κ. Στουρνάρας όφειλε να διατηρεί την ανεξαρτησία του θεσμού.
«Καταλαβαίνω ότι είναι απόλυτα επηρεασμένος από τη θητεία του ως υπουργός, ας κάνει ένα κόμμα και να αναμετρηθεί με τον κόσμο», τόνισε.
Τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση έλαβε εντολή στις εκλογές για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, για να διευθετήσει το χρέος και να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης