Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde: Διαφωνώ με τον Schaeuble για το ελληνικό χρέος, χρειάζεται αναδιάρθρωση - Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις

Lagarde: Διαφωνώ με τον Schaeuble για το ελληνικό χρέος, χρειάζεται αναδιάρθρωση - Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μια ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδας»
Την αντίθεσή της στις εκτιμήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το ελληνικό χρέος διατύπωσε η Christine Lagarde, η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. σε ομιλία της στην Ουάσινγκτον.
Ειδικότερα, τόνισε ότι διαφωνεί με τον Wolfgang Schaeuble στην άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει την παραγωγικότητά της, χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους.
Η κα Lagarde επιμένει πως η Ελλάδα χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία, αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά μια ελάφρυνση χρέους συμβατή με τις ανάγκες της Ελλάδας», διευκρίνισε.
Η κα Lagarde υποστήριξε βέβαια πως η Ελλάδα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα της μέσω «βιώσιμων λύσεων», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι απαραίτητα προϋπόθεση γι’ αυτό είναι και η ελάφρυνση του χρέους.
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη ομιλία της, επικεντρώθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο της γήρανσης του πληθυσμού στην παραγωγικότητα των χωρών, ενώ παρότρυνε τις κυβερνήσεις να βοηθήσουν μέσω της ενίσχυσης της καινοτομίας.
Επίσης, τάχθηκε έμμεσα, χωρίς να τον κατονομάσει, κατά των πολιτικών προστατευτισμού του Donald Trump, σημειώνοντας πως η συνεργασία στο εμπόριο αποτελεί μηχανή ανάπτυξης και παραγωγικότητας, αλλά και μείωσης της αβεβαιότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης