Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από 2% υποχώρησε το μερίδιο του βρετανικού Δημοσίου στην Lloyds Bank

Κάτω από 2% υποχώρησε το μερίδιο του βρετανικού Δημοσίου στην Lloyds Bank
Η βρετανική κυβέρνηση έχει ανακτήσει 20 δισ. στερλίνες από τα 20,3 δισ. στερλίνες που δαπάνησε το 2008 για να διασώσει την τράπεζα
Κάτω από 2% υποχώρησε το μερίδιο του βρετανικού Δημοσίου στην τράπεζα Lloyds Bank όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, γεγονός που αύξησε σε 20 δισ. στερλίνες το συνολικό ποσό που έχει ανακτηθεί από τα 20,3 δισ. στερλίνων που δαπάνησε η βρετανική κυβέρνηση το 2008 για να διασώσει την τράπεζα.
Η Lloyds ήταν μια από τις πρώτες βρετανικές τράπεζες που διασώθηκαν από τη χρεοκοπία κατά την κορύφωση της χρηματο-οικονομικής κρίσης, με την τότε κυβέρνηση των Εργατικών να αναλαμβάνει τον έλεγχο του 43% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι 20,3 δισ. στερλίνων.
Το μερίδιο μετοχών της τραπέζης περιήλθε στον βρετανικό δημόσιο φορέα UK Financial Investments (UKFI) - που διαχειρίζεται αντίστοιχες κρατικές συμμετοχές - ο οποίος από το 2014 διαθέτει σταδιακά και συστηματικά (ανάλογα με τις συνθήκες αγοράς) μετοχές της Lloyds στην ελεύθερη αγορά με στόχο την ανάκτηση των χρημάτων των Βρετανών φορολογούμενων.
Με βάση τον σχεδιασμό της βρετανικής κυβέρνησης, η Lloyds θα έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως και πάλι μέχρι το Φθινόπωρο του 2017, αν και αυτό δεν αποκλείεται να επιτευχθεί νωρίτερα.
Αν και η Lloyds πραγματοποίησε το 2016 τα υψηλότερα κέρδη της τελευταίας της δεκαετίας, συνεχίζει να συσσωρεύει προβλέψεις νομικών αποζημιώσεων (17,35 δισ. στερλίνες μέχρι στιγμής), στο πλαίσιο προστίμων που εκτιμά ότι θα καταβάλλει για το σκάνδαλο παραπλανητικών πωλήσεων τραπεζασφαλιστικών προϊόντων ασφάλισης εξόφλησης δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης