Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα από την φορολογία το 2017 χάρη στην αξιοποίηση νέων εργαλείων

Αλεξιάδης: Πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα από την φορολογία το 2017 χάρη στην αξιοποίηση νέων εργαλείων
Χρειάζεται πολιτικός ψυχίατρος για να εξηγήσει τη στάση της ΝΔ απέναντι στα μέτρα είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την εκτίμηση πως η αύξηση στα έσοδα από την φορολογία το 2017 θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα από το 2016 διατύπωσε ο πρώην αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφων Αλεξιάδης, αναφέροντας πως αυτό θα συμβεί χάρη στην υλοποίηση και στην αξιοποίηση των νέων εργαλείων, όπως μεταξύ άλλων η οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και η επέκταση χρήσης του πλαστικού χρήματος.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Αλεξιάδης αναφερόμενος στη μείωση του αφορολόγητου, υποστήριξε ότι «στην πράξη μία μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα οποία βρίσκεται σήμερα, στην περιοχή των 5.900 ευρώ, θα οδηγήσει στην φορολόγηση του ποσού που θα βρεθεί εκτός (δηλαδή περίπου 2.700 ευρώ)».
«Εάν η φορολογία παραμείνει ως έχει, το ποσό αυτό θα φορολογηθεί με 22%, αλλά μπορεί το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 18%-20% στο πλαίσιο της όποιας συμφωνίας.
Μία τέτοια εξέλιξη είναι σίγουρα δυσμενής, αν και καταλαβαίνουμε τους λόγους και τις σκοπιμότητες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» είπε ο κ.Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι για την Αριστερά είναι δεδομένο ότι το αφορολόγητο πρέπει να ορίζεται ψηλότερα από το εκάστοτε όριο της φτώχειας, ώστε η φορολογία να εκπληρώνει την συνταγματική επιταγή ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με τις δυνατότητές του.
«Εάν συνυπολογίσει κανείς τους έμμεσους φόρους, που στην Ελλάδα παραμένουν πολύ υψηλοί εδώ και πολλά χρόνια, ακόμη και κάποιος με ετήσιο εισόδημα της τάξης μόλις των 4.000 ευρώ πληρώνει τελικά ένα μεγάλο ποσοστό σε φορολογία» υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος προέβλεψε ότι το 2017 η Ελλάδα θα επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αύξηση στα έσοδα από τη φορολογία, καθώς υλοποιούνται και αξιοποιούνται τα νέα εργαλεία, με την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων (που δίνει και ευρύτερη δυνατότητα επίλυσης παλαιότερων φορολογικών εκκρεμοτήτων), την επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος και τον μηχανισμό διασταύρωσης στοιχείων μεταξύ καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων.
«Το επόμενο διάστημα, εάν εφαρμοστούν σωστά, η αύξηση εσόδων θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή του 2016», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που θα αποτελέσει ένα πολύ σοβαρό μέτρο, για την συνολική ρύθμιση οφειλών προς πάω από έναν φορέα.
«Ο οφειλέτης θα βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς θα είναι αυτός που εκκινεί και τελικά εγκρίνει τη διαδικασία, ακόμη και χωρίς διαμεσολάβηση για ποσά από 20.000 ευρώ ως 50.000 ευρώ (για μεγαλύτερα θα υπάρχει διαμεσολαβητής).
Με δυνατότητα μεγάλου αριθμού δόσεων (ως 120) και μικρής δόσης (κατώτερη τα 50 ευρώ) θα μπορεί για πρώτη φορά να ρυθμίζει συνολικά τα χρέη του προς όλους.
Στην ουσία αφορά τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες ...
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διαγράφονται και φόροι, δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.
Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία ο κ.Αλεξιάδης υποστήριξε ότι χρειάζεται πολιτικός ψυχίατρος για να εξηγήσει τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης