Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Εκτός της λίστας των 15 κορυφαίων τραπεζών στις ΗΠΑ Citigroup και Bank of America

Financial Times: Εκτός της λίστας των 15 κορυφαίων τραπεζών στις ΗΠΑ Citigroup και Bank of America
H Citi κατετάγη 16η με βάση τον αριθμό των καταστημάτων της στις ΗΠΑ με 756 καταστήματα έως το τέλος του Ιουνίου του 2016
H Citigroup δεν ανήκει πλέον στη λίστα των 15 κορυφαίων τραπεζικών Ιδρυμάτων στις ΗΠΑ καθώς έχει πλέον επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση πλούσιων πελατών της εντός και εκτός ΗΠΑ μειώνοντας σημαντικά τα καταστήματα της.
Όπως αναφέρουν οι Financial Times, όσο ήταν επικεφαλής της Citigroup οι John Reed και Sandy Weill, η τράπεζα είχε μετατραπεί σε οικονομικό σούπερ μάρκετ δραστηριοποιώντας σε όλους τους τομείς, από τον έλεγχο απλών λογαριασμών έως τα συμβόλαια δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά την χρηματοοικονομική κρίση, η τράπεζα προσπάθησε να επανακτήσει τις δυνάμεις της και να ισχυροποιήσει τον τομέα των καρτών εντός ΗΠΑ την ώρα που ενίσχυε και το δίκτυο της σε άλλες χώρες.
Έτσι, η Citi κατετάγη 16η με βάση τον αριθμό των καταστημάτων της στις ΗΠΑ με 756 καταστήματα έως το τέλος του Ιουνίου του 2016.
Το 2009, η Citi ήταν πέντε θέσεις υψηλότερα με 1.049 υποκαταστήματα.
«Δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλους τους τομείς» παραδέχτηκε ο John Gerspach, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Citi, σε συνέντευξη του υπογραμμίζοντας ότι το δίκτυο της Citi στις ΗΠΑ. περιορίζεται σε έξι πόλεις τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Μαϊάμι, την Ουάσινγκτον, Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο.
Πόλεις που, όπως τόνισε ο John Gerspach, «ζουν οι πλούσιοι».
Εκτός λίστα έμεινε και η Bank of America, η οποία έχει μειώσει τα καταστήματά της από 6.200 καταστήματα το 2009 σε 4.753 το 2016.
Η Citi ωστόσο δραστηριοποιείται σήμερα σε 19 χώρες ενώ τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τρία από τα τέσσερα καταστήματα της στο Λονδίνο, κρατώντας ανοιχτό το Citigold και το Citigold Private Client Center στα κεντρικά της στην Ευρώπη που έχει έδρα επίσης το Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης