Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της μιζέριας των μνημονίων

Στρατούλης (ΛΑΕ): Υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της μιζέριας των μνημονίων
Επίσκεψη μελών της ΛΑΕ με Δημήτρη Στρατούλη στο Μουσείο Νίκου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα
Το Μουσείο «Νίκου Μπελογιάννη», στην Αμαλιάδα, επισκέφτηκε ο Δημήτρης Στρατούλης μαζί με μέλη και φίλους της ΛΑ.Ε, στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής του με περιοδείες και συγκεντρώσεις στο νομό Ηλείας.
Ο κ. Στρατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Δήμαρχο της Πόλης Χρήστο Χριστοδουλόπουλο στο χώρο του Μουσείου, συνεχάρη «όσους και όσες συνέβαλαν - και πρωτίστως το γιό του - για να γίνει στην πόλη σας το Μουσείο αγωνιστή - κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, που το βάρβαρο μετεμφυλιακό κράτος τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα, γιατί αγωνιζόταν για τις ιδέες του και για ένα καλλίτερο κόσμο».
Όπως είπε, «ο Νίκος Μπελογιάννης είναι φάρος και οδηγός μας και ζει στους αγώνες του λαού και της νεολαίας για μία Ελλάδα χωρίς μνημόνια της λιτότητας και της καταστροφής και χωρίς δανειακές συμβάσεις της υποτέλειας και της ντροπής.
Για μία Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, με δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και αξιοπρέπεια».
Επίσης, ο Δημήτρης Στρατούλης περιόδευσε κατά τη διάρκεια του διημέρου με το κλιμάκιο της ΛΑΕ για πολλές ώρες σε καταστήματα, γραφεία και καφενεία στον Πύργο και την Αμαλιάδα, όπου έγινε αποδέκτης θετικής λαϊκής υποδοχής.
Πολλοί καταστηματάρχες, επαγγελματίες, αλλά και απλοί πολίτες που τον σταματούσαν στον δρόμο, βεβαίωναν ο ένας μετά τον άλλον το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο  βρίσκονται λόγω των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, συγχαίροντας και αναγνωρίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ Υπουργών και βουλευτών, που ανήκουν σήμερα στη ΛΑΕ, και  σχολιάζοντας θετικά τις προτάσεις της ΛΑ.Ε. για το εθνικό νόμισμα και για ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό πρόγραμμα που θα το συνοδεύει.
Ο κ. Στρατούλης μίλησε, επίσης, σε συγκέντρωση της ΛΑΕ στον Πύργο, όπου αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «τα βάρβαρα αντικοινωνικά και υφεσιακά μέτρα, που θα συνοδεύσουν την δεύτερη αξιολόγηση, μαζί με τα εξωφρενικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι και το 2028 θα οδηγήσουν όχι μόνο σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση την κοινωνία αλλά και σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα την οικονομία».
Υπογράμμισε ότι «υπάρχει, όμως, άλλος δρόμος από αυτόν της μιζέριας των μνημονίων και της μετατροπής της χώρας μας σε αποικία και προτεκτοράτο των δανειστών της και κυρίως της Γερμανικής Ευρωζώνης.
Αυτός ο εναλλακτικός δρόμος περνά μέσα από την έξοδο από την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, που θα συνοδεύεται από διακοπή αποπληρωμής και αμφισβήτηση του δημοσίου χρέους και από ένα ριζοσπαστικό, φιλολαϊκό, αντιμνημονιακό, αναπτυξιακό πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή φιλολαϊκού αντιμνημονιακού προγράμματος εξόδου από την κρίση, δεν θα είναι ένας απλός περίπατος.
Είναι, όμως, ο μόνος δρόμος να αποτρέψουμε τη συνέχιση της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και για την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας».
Κατά τον ίδιο, «η αντιμετώπιση των δυσκολιών, που όμως θα είναι πολύ λιγότερες από τις σημερινές στα πλαίσια των μνημονίων αιώνιας λιτότητας, προϋποθέτει ισχυρή πολιτική βούληση, συγκροτημένο σχέδιο, αγωνιστική στήριξη από ένα καλά ενημερωμένο και  οργανωμένο λαό και την αλληλεγγύη των λαών της ΕΕ».
«Η ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, η συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού και εκλογικού «μετώπου» αριστερών, αντιμνημονιακών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών δυνάμεων, και η ανάδειξη μιας ανάλογης κυβέρνησης, αποτελεί τη μόνη εγγύηση για πετυχημένη προώθηση αυτού του αντιμνημονιακού προγράμματος, σε όφελος του λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης