Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Το τέταρτο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά - Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος

Μπακογιάννη: Το τέταρτο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά - Η πολιτική αλλαγή είναι μονόδρομος
«Το κόστος της καθυστέρησης θα πληρωθεί είτε κλείσει η αξιολόγηση αύριο, είτε όχι», αναφέρει η  βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντ. Μπακογιάννη
«Το τέταρτο Μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» η  βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη.
Όπως σημειώνει η κυβέρνηση ακόμη ταλαντεύεται, ενώ η ίδια εύχεται  και ελπίζει να κλείσει την αξιολόγηση, σημειώνοντας ότι «το κόστος της καθυστέρησης θα πληρωθεί είτε κλείσει η αξιολόγηση αύριο, είτε όχι», αλλά και ότι «το κόστος της τρίμηνης καθυστέρησης, όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Γραφείου Τύπου της Βουλής, είναι με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς πάνω από 2,5 δισ.
Θυμίζω ότι το κόστος για τις συντάξεις είναι 1,2 δισ.».
Η ίδια χαρακτηρίζει μονόδρομο χαρακτηρίζει την πολιτική αλλαγή , σημειώνει ότι σήμερα ο ελληνικός λαός βιώνει το απόλυτο αδιέξοδο και τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, η χώρα σήμερα χρειάζεται μια κυβέρνηση που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και θα απελευθερώσει τις υγιείς δυνάμεις της παραγωγής, θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη και θα τονώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Υπογραμμίζει δε, πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την αναδιανομή της φτώχειας, αλλά και πως «χρειάζεται, λοιπόν, αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει η χώρα να βγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης».
Ακόνη, αναφέρει ότι δεν αντέχει η κυβέρνηση δεύτερο δημοψήφισμα και ότι η ΝΔ δεν μπορεί να ψηφίσει τα μέτρα της κυβέρνησης, που δίνει βάρος στην αύξηση των φόρων και όχι στην περικοπή της σπατάλης του κράτους και των ΔΕΚΟ.
Περαιτέρω, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να φανατίσει τον τουρκικό λαό με στόχο να κερδίσει το δημοψήφισμα», ενώ για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό σημειώνει μεταξύ άλλων πως «αν η Άγκυρα τραβήξει το σκοινί και ακυρώσει τη συμφωνία, τότε η Ευρώπη οφείλει να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης