Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Πυλώνες σταθερότητας η Κύπρος και η Ελλάδα

Καμμένος (υπ. Εθνικής Άμυνας): Πυλώνες σταθερότητας η Κύπρος και η Ελλάδα
Στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος
«Κύπρος και Ελλάδα, επιμένοντας στις αρχές της δημοκρατίας και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, γίνονται οι πυλώνες σταθερότητας που θα βοηθήσουν στο να αντιμετωπίσουμε τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής», ανέφερε από την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Ο υπουργός βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση στους εορτασμούς για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και μάλιστα σε δηλώσεις του μετά τη δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, υπογράμμισε ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική επέτειος για τον Ελληνισμό.
Όπως είπε «είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε εκείνους, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, για τη δημοκρατία, για την αυτοδιάθεση».
Ακόμη, σημείωσε ότι η παρουσία του στην Κύπρο συνδέεται και με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατόπιν πρότασης του υπουργού Αμύνης, για την αλλαγή του αρχηγού του ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς).
Ανέφερε ότι «η Ελλάδα, θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Φρουρά και με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ, προκειμένου να βοηθήσουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, η οποία πλέον μαζί με την Ελλάδα δικαιώνεται για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι Κύπρος και Ελλάδα, με επέκταση προς τα νότια στο Ισραήλ, στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, και προς τα βόρεια στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, δημιουργούν έναν άξονα σταθερότητας για την περιοχή που πλήττεται από πολέμους και διαμάχες.  
Όπως είπε, «αυτή η γεωπολιτική ενίσχυση και της Κύπρου και της Ελλάδας θα αποτελέσει και το μοχλό για να λυθούν και άλλα προβλήματα, όπως το Κυπριακό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης