Πολιτική

Τσίπρας: Θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα με την αξιολόγηση – Όχι σε καθεστώς εξαιρέσεων στην ΕΕ

Τσίπρας: Θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα με την αξιολόγηση – Όχι σε καθεστώς εξαιρέσεων στην ΕΕ
Η επίσκεψη του κ. Ryder «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει»
Με τα θερμότερα λόγια μίλησε για τον Guy Ryder ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα, 31 Μαρτίου 2017, με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) των Ηνωμένων Εθνών.
Όπως ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η επίσκεψη του ανώτατου αξιωματούχου «γίνεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την προσπάθειά της να ανακάμψει», ενώ «δίνει ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ότι οι προσπάθειές μας να σταματήσει το εδώ και επτά χρόνια καθεστώς εξαιρέσεων από τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, πρέπει να δικαιωθούν».
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι κάτω από αυτήν την ευρύτερη υποστήριξη οι εξελίξεις δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.
Από την πλευρά του, ο κ. Ryder, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωσε ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζόμενων που το ILO υπερασπίζεται, είναι το δικαίωμα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
«Πιστεύουμε ότι ο σεβασμός σε αυτό το δικαίωμα, όπως και να το λαμβάνουμε υπόψη, πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι της θεώρησης, όχι μόνο των ελληνικών παραγόντων (κυβέρνησης, εργοδοτών και εργαζομένων) αλλά και των διεθνών εταίρων σας.
Και θα στηρίξουμε σθεναρά αυτήν την υπόθεση», διαμήνυσε.
Ο κ. Ryder υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να συνδέουμε τις συγκεκριμένες συνθήκες στην Ελλάδα με το μέλλον της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού κοινωνικού εγχειρήματος:
«Το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να βασίζεται σθεναρά στις κοινωνικές αρχές που την έκαναν επιτυχημένη για δεκαετίες.
Η ελληνική υπόθεση σχετίζεται άμεσα με το ευρωπαϊκό μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης