Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γαλλία η DBRS – Σταθερό το trend

Επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γαλλία η DBRS – Σταθερό το trend
Μία ενδεχόμενη νίκη της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen, θα δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της χώρας εντός Ε.Ε.
Η DBRS επιβεβαίωσε σήμερα, 31 Μαρτίου 2017, την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, διατηρώντας ταυτόχρονα τις προοπτικές (trend) «σταθερές».
Την ίδια στιγμή, η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «R-1 (high)».
Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για δημοσιονομικές επιδόσεις σύμφωνες με τις προσδοκίες, ενώ αναμένει συνέχεια της τρέχουσας πολιτικής παρά την αβεβαιότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο – Μάιο 2017.
Επίσης, στη σχετική του έκθεση, αφού επισημάνει πως η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στη διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3%, εκτιμά πως το Brexit μέχρι πρότινος δεν έχει επηρεάσει τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι αποτελεί γείτονα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, σημειώνει πως η Γαλλία πλέον έχει μειωμένη δυνατότητα απορρόφησης ενός ενδεχόμενου σοκ, σε σχέση με πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρωζώνη.
Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι μία ενδεχόμενη νίκη της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen, θα δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον της χώρας εντός Ε.Ε., ενώ σε ό,τι αφορά την πρότασή της για έξοδο από το ευρώ, αναμένεται να προκαλέσει αναταραχές στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η DBRS εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πιστωτικά θεμελιώδη μεγέθη της Γαλλίας έχουν ωφεληθεί από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης