Επιχειρήσεις

Beta ΑΧΕ: Η αγορά διψάει για µια συμφωνία - Ο Γενικός ∆είκτης βρίσκεται τα όρια της ζώνης διαφυγής

Beta ΑΧΕ: Η αγορά διψάει για µια συμφωνία - Ο Γενικός ∆είκτης βρίσκεται τα όρια της ζώνης διαφυγής
Το πρώτο χαµένο τρίµηνο της χρονιάς θα φανεί στα νούµερα των τραπεζών, η χρήση ήδη βρίσκεται σε αρνητική αναθεώρηση
Με την ψυχολογία να µεταβάλλεται προς το καλύτερο και κάποιο φως να διαφαίνεται σε ότι αφορά το κλείσιµο της αξιολόγησης ο Μάρτιος κλείνει χρηµατιστηριακά πολύ κοντά στα ψηλά έτους, σημειώνει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta στο εβδομαδιαίο του σχόλιο.
Οι επενδυτές έδειξαν µεγαλύτερη προθυµία να αγοράσουν την προσδοκία του θετικού σεναρίου διακόπτοντας την πολύµηνη στάση αναµονής βελτιώνοντας τα επίπεδα διαπραγµάτευσης του Γενικού ∆είκτη αυξάνοντας παράλληλα την αξία στις ηµερήσιες συναλλαγές.
Η εβδοµάδα που κλείνει είναι η καλύτερη σε αξία συναλλαγών και εβδοµαδιαία επίδοση για όλο το 2017.
Αντίστοιχη εικόνα παρατηρήθηκε και στην αγορά οµολόγων καθώς η απόδοση του δεκαετούς τίτλου υποχώρησε προς τα επίπεδα (6,65%) που οριοθετούν την «ζώνη συµφωνίας».
Ωστόσο σε επίπεδο γεγονότων υπάρχει ακόµα ασύµµετρη εικόνα γεγονός που προβληµατίζει σε ότι αφορά την βιωσιµότητα της ανοδικής κίνησης εφόσον υπάρξει νέος κύκλος καθυστερήσεων.
Η εβδοµάδα που πέρασε κατέδειξε µε αριθµούς ότι η Αγορά διψάει για µια συµφωνία, σημειώνει ο κ.Χατζηδάκης.
Το πρώτο χαµένο τρίµηνο της χρονιάς θα φανεί στα νούµερα των τραπεζών καθώς ήδη οι τράπεζες επικοινωνούν στις τηλεδιασκέψεις των ετήσιων αποτελεσµάτων τους τις τάσεις του α’ τριµήνου.
Η µείωση των καταθέσεων, η αύξηση των επισφαλειών και η απόκλιση από τις οργανικές εκτιµήσεις του 2017 είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις τάσεις που καταγράφονται στο ξεκίνηµα της χρονιάς και που αποδίδονται αποκλειστικά στην καθυστέρηση του κλεισίµατος της αξιολόγησης.
Στο δεύτερο τρίµηνο που ξεκινάει η οικονοµία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο ανάκαµψης ακόµα και αν στο επόµενο άτυπο Eurogroup υπάρξει µια οριστική σύγκλιση.
Αν και ο ωφέλιµος χρόνος είναι ακόµα αρκετός για να καλυφθεί µέρος από το χαµένο έδαφος, η χρήση ήδη βρίσκεται σε αρνητική αναθεώρηση µε ότι αυτό συνεπάγεται για το δυνητικό περιθώριο που µπορεί να προσφέρει στο δείκτη ο κλάδος.
Ο Γενικός ∆είκτης βρίσκεται τα όρια της ζώνης διαφυγής (670 µονάδες) από την πολύµηνη συσσώρευση τιµών έχοντας φτιάξει µια αισιόδοξη εικόνα δεικτών και διακυµάνσεων.
Τα τρία λευκά κεριά στο ξεκίνηµα της εβδοµάδας και οι αυξανόµενοι συναλλακτικοί όγκοι συνοδεύτηκαν από ταυτόχρονα σήµατα αγορών από MACD και τους κινητούς µέσους των 30 και 50 ηµερών.
Η αγοραστική συγχορδία είχε αποτέλεσµα, τα σώµατα είχαν µικρή απόκλιση από τα υψηλά τους και οι διορθώσεις από την κατοχύρωση των γρήγορων κερδών έµειναν µέσα στις συνεδριάσεις σε µετριοπαθή επίπεδα.
Οι ταλαντωτές ξεκόλλησαν από την ζώνη της ουδετερότητας και σταµάτησαν λίγο πριν τις υποτιµηµένες ζώνες τιµών αφήνοντας ακόµα περιθώριο για κάτι παραπάνω.
Η έξοδος από την συσσώρευση «κοιτάζει» επίπεδα 730 µονάδων ωστόσο η διόρθωση της Παρασκευής δεν πρέπει να δώσει συνέχεια κάτω από τις 650 µονάδες όπου όλα αναιρούνται και η τάση επιστρέφει πλέον στο γνωστό εύρος των 40 µονάδων στο οποίο κινείται από το ∆εκέµβριο και µετά.
Εκτός από το άτυπο Eurogroup της ερχόµενης εβδοµάδας (7/4) οι ανακοινώσεις αποτελεσµάτων συνεχίζονται µε την Μοτοδυναµική να δηµοσιεύει την ∆ευτέρα 3 Απριλίου. Λόγω των πολύ ειδικών συνθηκών την ερχόµενη Παρασκευή αναµένεται µε πολύ ενδιαφέρον η ανακοίνωση των αποτελεσµάτων της ∆ΕΗ πριν το άνοιγµα της συνεδρίασης καθώς και η τηλεδιάσκεψη µε τους αναλυτές στην διάρκεια της ηµέρας.
Την Παρασκευή ανακοινώνουν ακόµα οι ΕΥ∆ΑΠ, Περσέας και τα Πλαστικά Θράκης ενώ την ίδια ηµέρα η International Intercontinental θα πραγµατοποιήσει την Τακτική Γενική Συνέλευση µε θέµα εκτός των άλλων την διανοµή µερίσµατος 28 λεπτά ανά µετοχή.
Τέλος επισηµαίνεται ότι την ερχόµενη Τετάρτη θα πραγµατοποιηθεί η καθιερωµένη δηµοπρασία εντόκων γραµµατίων 6µηνης διάρκειας, καταλήγει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Γ. Κατικάς 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης