Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

EPFR Global: Οι επενδυτές ρευστοποιούν τις αμερικανικές μετοχές και πάνε στις ευρωπαϊκές

EPFR Global: Οι επενδυτές ρευστοποιούν τις αμερικανικές μετοχές και πάνε στις ευρωπαϊκές
Σημαντικές εισροές στα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια τον Μάρτιο του 2017
Τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια κατέγραψαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή τους για πάνω από 13 μήνες, ενώ στον αντίποδα τα αντίστοιχα αμερικανικά παρουσίασαν εκροές, σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR Global.
Η αύξηση της δυναμικής του Emmanuel Macron στις επερχόμενες γαλλικές εκλογές, εις βάρος της αντιπάλου του Marine Le Pen, έχει βοηθήσει στον περιορισμό των φόβων σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική.
Ομοίως, ο πιο συμφιλιωτικός τόνος που συνόδευσε την έναρξη της διαδικασίας του Brexit έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να περιοριστούν οι ανησυχίες σχετικά με τα πολιτικά ζητήματα.
Αυτά τα γεγονότα έρχονται μετά τη συντριπτική ήττα των λαϊκιστική υποψήφιου στις ολλανδικές εκλογές Geert Wilders.
Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Fathom Consulting υποστηρίζει ότι εκτός του γερμανικού χρηματιστηριακού δείκτη DAX που από τις αρχές του έτους ενισχύθηκε κατά 5,6%, υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που προμηνύουν άνοδο στην Ευρώπη.
«Βλέπουμε περαιτέρω περιθώριο ανόδου στη διάρκεια του έτους», αναφέρεται σε ανάλυση της εταιρείας.
«Αναμένουμε η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,8% αυτό το έτος, ξεπερνώντας τόσο το μέσο όρο αλλά και το σύνολο της ευρωζώνης» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση.

Τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ

Στον αντίποδα, τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια των ΗΠΑ κατέγραψαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα, με τους αναλυτές της Bank of America να αποδίδουν το γεγονός στην αποτυχία του Αμερικανού προέδρου να αντικαταστήσει το Obamacare.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης