Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (Γ.Γ. NATO): Οι δεσμοί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητοι

Stoltenberg (Γ.Γ. NATO): Οι δεσμοί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ παραμένουν ακλόνητοι
Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας αναφέρθηκε στα βασικά θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή (31/3) συνάντηση των μελών
Μήνυμα ενότητας, αναφορικά με τα μέλη του ΝΑΤΟ, έστειλε σήμερα (31/3) ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Jens Stoltenberg, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, κατά την οποία θα συζητθηεί η κατανομή των οικονομικών υποχρεώσεων κάθε χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Stoltenberg τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν "ακλόνητους" δεσμούς, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στα στα βασικά θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση.
"Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν τη δίκαιο κατανομή των υποχρεώσεων προκειμένου να διατηρήσουν την ισχύ της Υπερατλαντικής Συμμαχίας, καθώς και την ενίσχυση της σταθερότητας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας", υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ δείχνουν να δοκιμάζονται, καθώς η Ουάσινγκτον εντείνει τις πιέσεις προς τις Βρυξέλλες για αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Μάλιστα, μέχρι στιγμής, μόνο τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) τηρούν τις απαιτήσεις της Συμμαχίας για αμυτνικές δαπάνες που αντιστοιχούν στο 2% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής.
Σε απάντηση της εν λόγω επιθυμίας από πλευράς ΗΠΑ, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Sigmar Gabriel, επεσήμανε πως κάτι τέτοιο "θα σήμαινε αυτόματα αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της χώρας στα 70 δισ. ευρώ, από 35 δισ. ευρώ, γεγονός που δεν ξέρω αν ειναι εφικτό ή επιθυμητό από κάποιον γερμανό πολιτικό".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης