Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Lufthansa βαδίζει στον δρόμο που χάραξε η Norwegian – Εξετάζει low cost υπερατλαντικά ταξίδια!

H Lufthansa βαδίζει στον δρόμο που χάραξε η Norwegian – Εξετάζει low cost υπερατλαντικά ταξίδια!
Το όνειρο εκατομμυρίων πολιτών να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού δε θα είναι και τόσο ακριβό στο άμεσο μέλλον…
Υπερατλαντικές πτήσεις με φθηνό εισιτήριο εξετάζει, μέσω της θυγατρικής της Eurowings, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, η Lufthansa, βαδίζοντας έτσι στα χνάρια της Norwegian που «άνοιξε τον δρόμο» για το όνειρο πολλών ταξιδιωτών.
Βέβαια, ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, ο κ. Carsten Spohr, δεν ανέφερε κάποια ενδεικτική τιμή για τα εισιτήρια, ωστόσο η Eurowings είναι μία εταιρεία ιδιαίτερα χαμηλού κόστους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια σχέδια έχουν και οι έτεροι ευρωπαϊκοί κολοσσοί του κλάδου, οι IAG (μέσω της θυγατρικής Level) και Air France (μέσω της Boost).
Στην περίπτωση της IAG, τα εισιτήρια από Βαρκελώνη προς Λος Άνζελες, Ώκλαντ, Μπουένος Άιρες και Δομινικανή Δημοκρατία θα κοστίζουν μόλις 99 ευρώ, αρχής γινομένης από τον Ιούνιο 2017.
Πριν από τα παραπάνω, η Norwegian Air International είχε ανακοινώσει πως από τις 15 Ιουνίου 2017 ξεκινά η γραμμή Εδιμβούργο – Νέα Υόρκη (Stewart International Airport), με τα πρώτα εισιτήρια να κοστίζουν μόλις 65 ευρώ!
Τα 65 ευρώ θα αφορούν τα πρώτα χιλιάδες εισιτήρια που θα κλείσουν οι πολίτες.
Μόλις εξαντληθούν οι θέσεις, το εισιτήριο θα αυξηθεί στα 99 δολάρια, ποσό επίσης αμελητέο για την απόσταση του ταξιδιού.
Η Norwegian πραγματοποιεί ήδη μια υπερατλαντική πτήση ημερησίως μεταξύ των αεροδρομίων Gatwick (Λονδίνο) και John F Kennedy (Νέα Υόρκη) με κόστος εισιτηρίου 149 στερλίνες (174 ευρώ), ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι σχεδιάζει να πραγματοποιεί δύο αντίστοιχες πτήσεις την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης