Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προστίμων συνέχεια για τη Volkswagen – Επιπλέον 157 εκατ. στις ΗΠΑ για το «dieselgate»

Προστίμων συνέχεια για τη Volkswagen – Επιπλέον 157 εκατ. στις ΗΠΑ για το «dieselgate»
Το ποσό θα μοιρασθεί σε 10 Πολιτείες των Η.Π.Α.
Νέα «καμπάνα» 157,45 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αμερικανική Δικαιοσύνη στη Volkswagen, έπειτα από συμφωνία των δύο πλευρών, ανεβάζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τον λογαριασμό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το σκάνδαλο παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων («dieselgate»).
Το ποσό θα μοιρασθεί σε 10 Πολιτείες των Η.Π.Α., ενώ ο κολοσσός είναι υποχρεωμένος να λανσάρει στην αγορά των εν λόγω περιοχών και τρία ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι άλλα 603 εκατ. δολάρια διατέθηκαν από την Volkswagen σε 44 Πολιτείες, το 2016.
Ως αποτέλεσμα, το συνολικό ποσό που έχει και θα διαθέσει η εταιρεία στη χώρα για το dieselgate, συμπεριλαμβανομένων αποζημιώσεων σε ιδιώτες, κυρώσεων από τη Δικαιοσύνη και ανάπτυξη νέων οχημάτων, αγγίζει το ιλιγγιώδες νούμερο των 25 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των προβληματικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια, μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη επαναγοραστεί ή αντικατασταθεί.

Κόντρα στο κλίμα, η Volkswagen ανέβηκε στην πρώτη θέση με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο

H Volkswagen αποτελεί για το 2016 την αυτοκινητοβιομηχανία με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο, ξεπερνώντας την Toyota, παρά το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.
Είναι η πρώτη φορά που μια γερμανική εταιρία καταλαμβάνει αυτή τη θέση.
Η ιαπωνική Toyota, που κατείχε την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια, πούλησε πέρυσι 10,175 εκατ. οχήματα σε όλο τον κόσμο.
Η επίδοση αυτή ήταν χαμηλότερη από τα 10,31 εκατ. πωλήσεις που ανακοίνωσε η VW την περασμένη εβδομάδα.
Η Volkswagen, στην οποία ανήκουν τα εμπορικά σήματα Audi, Porsche και Skoda, ανακοίνωσε αύξηση 3,8% στις πωλήσεις χάρη στη ζήτηση στην Κίνα.
Παράλληλα, φαίνεται να έχει καλές επιδόσεις και σε άλλες αγορές.
Στη Σουηδία, για παράδειγμα, το μοντέλο Golf της Volkswagen ήταν το δημοφιλέστερο νέο αυτοκίνητο το 2016 – η πρώτη φορά εδώ και πάνω από 50 χρόνια που η Volvo δεν κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης