Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: Η Αυστρία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στη μετεγκατάσταση προσφύγων

Αβραμόπουλος: Η Αυστρία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στη μετεγκατάσταση προσφύγων
«Είναι μια ηθική, πολιτική και νομική υποχρέωση»
Να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία κάλεσε την Αυστρία ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Είναι μια ηθική, πολιτική και νομική υποχρέωση.
Βασιζόμαστε στην υποστήριξη της Αυστρίας.
Οι αριθμοί των προσφύγων μειώθηκαν στη διάρκεια των δύο προηγούμενων χρόνων, τα κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία λειτουργούν, και τώρα έφθασε η στιγμή για όλες τις χώρες-μέλη να συμβάλουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
Η Αυστρία ήταν από την αρχή ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε Αυστριακούς δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα.
Η Βιέννη ζητά μία εκ νέου εξαίρεσή της από το πρόγραμμα με σχετική επιστολή που απέστειλε προχθές το βράδυ στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Christan Kern.
Στη βάση του προγράμματος που είχε υιοθετηθεί από τους ηγέτες της Ε.Ε. το 2015 και προβλέπει την ανακατανομή προσφύγων, η Αυστρία υποχρεούται να δεχθεί τη μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης