Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Αβέβαιο το ενδεχόμενο τεχνικής συμφωνίας στις 7/4 – Δύσκολη η συμμετοχή του ΔΝΤ

Citigroup: Αβέβαιο το ενδεχόμενο τεχνικής συμφωνίας στις 7/4 – Δύσκολη η συμμετοχή του ΔΝΤ
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι δύσκολο να γίνουν από το αριστερό κυβερνών κόμμα της Ελλάδας
Οι πιέσεις όλων των πλευρών για κλείσιμο της β’ αξιολόγησης του γ’ προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας αυξάνονται, καθώς η εγχώρια οικονομία παραμένει εκ νέου κοντά στην ύφεση, ενώ ταυτόχρονα η Αθήνα πρέπει να καταβάλει πληρωμές προς τους πιστωτές τον ερχόμενο Ιούλιο.
Αυτό αναφέρει στο σημερινό της (30/3) σχόλιο η Citigroup, με αφορμή και το Euro Working Group, η οποία θεωρεί ως αβέβαιο το ενδεχόμενο να υπάρξει τεχνική συμφωνία (staff-level agreement, SLA) μέχρι και το Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017.
Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως οι απαιτήσεις των δανειστών είναι δύσκολο να γίνουν από το αριστερό κυβερνών κόμμα της Ελλάδας, το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, σε ό,τι αφορά το Δ.Ν.Τ., σημειώνει πως η συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης παραμένει πολύ δύσκολη.
Σε αυτό συμβάλει και η στάση της νέας αμερικανικής κυβέρνησης, υπό τον Donald Trump, καταλήγει η Citi.
Στο προηγούμενό της σχόλιο για την Ελλάδα, στις 28 Μαρτίου 2017, η τράπεζα απέρριπτε τα σενάρια περί επανάληψης της κρίσης του 2015, τονίζοντας ότι το κλίμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών είναι σαφώς καλύτερο.
Όπως ανέφερε, μπορεί οι καταθέσεις να μειώνονται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως έδειξαν τα στοιχεία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 είχε χαθεί το 25% των ελληνικών καταθέσεων.
Οι πρόσφατες εκροές καταθέσεων παραμένουν πολύ μικρότερης κλίμακας.
Ωστόσο, ενώ η Citigroup θεωρούσε ότι το πολιτικό κλίμα μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών είναι πολύ πιο εποικοδομητικό σε σχέση με το 2015, η παρατεταμένη αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις διάσωσης βλάπτει την οικονομία, διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα εμπιστοσύνης και πολύ φτωχή την εγχώρια ρευστότητα.
Αυτό μειώνει τις πιθανότητες επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και αυξάνει τις πιθανότητες ενός τέταρτου πακέτου διάσωσης το 2018, καταλήγει η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης