Τελευταία Νέα
Διεθνή

Centeno (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Η Ε.Ε. μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, λόγω Brexit - Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις

Centeno (ΥΠΟΙΚ Πορτογαλίας): Η Ε.Ε. μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, λόγω Brexit - Ανάγκη για μεταρρυθμίσεις
Πάντως, ο Centeno σημείωσε ότι δε βλέπει κάποιον κίνδυνο για την Ευρωζώνη από το Brexit
Να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Mario Centeno, την ώρα που ξεκινούν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Πορτογάλος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η Ε.Ε. μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά «και πρέπει να το καταλάβουμε αυτό».
Ο ίδιος αναγνωρίζει στο Brexit μια ευκαιρία οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αντιληφθούν ότι πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά, προς την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και των οργάνων για την ενίσχυση και θωράκιση της οικονομίας της περιοχής.
Πάντως, ο Centeno σημείωσε ότι δε βλέπει κάποιον κίνδυνο για την Ευρωζώνη από το Brexit.
«Τουναντίον, πιστεύω ότι η νομισματική ένωση έχει μια καλή οικονομική θέση», καθώς «η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται και η δημοσιονομική θέση της Ευρωζώνης είναι αρκετά καλή».
Ως προς τα εγχώρια ζητήματα, ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας κατέστησε σαφές πως η κυβέρνηση της χώρας είναι προσηλωμένη στο ζήτημα του χρέους, το οποίο το 2016 αυξήθηκε στο 130,4% του ΑΕΠ, έναντι 129% το 2015.
Μάλιστα, το χρέος της Πορτογαλίας είναι το τρίτο μεγαλύτερο χρέος ως προς το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, μετά από τα χρέη της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Επιπλέον, η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της πώλησης της τράπεζας Novo Banco.
Σταθεροποιούμε τον χρηματοπιστωτικό τομέα», είπε ο Centeno, τονίζοντας ότι πολλά προβλήματα του τραπεζικού τομέα, που καταγράφονταν ένα χρόνο νωρίτερα, σήμερα έχουν διορθωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης