Τελευταία Νέα
Διεθνή

Farage: Με τον Trump η Βρετανία μπορεί να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία μέσα στο 2017

Farage: Με τον Trump η Βρετανία μπορεί να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία μέσα στο 2017
«Ο Λευκός Οίκος είναι πολύ θετικός για την αγγλο-αμερικανική σχέση όσον αφορά στο εμπόριο»
Η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν μία εμπορική συμφωνία μέχρι τα τέλη του 2017, όπως δήλωσε ο Nigel Farage, πρωτεργάτης της καμπάνιας του Brexit και σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου Donald Trump κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.
Η Βρετανία, σήμερα 29/3/2017 επικαλέστηκε το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να αποχωρήσει από την ΕΕ, μετά από διαπραγματεύσεις που θα διαρκέσουν περί τα δύο χρόνια.
«Εάν η βρετανική κυβέρνηση πήγαινε στον Trump σήμερα και του έλεγε ας συμφωνήσουμε σε μία συνεργασία, τότε μέχρι τα τέλη του 2017, εάν όχι νωρίτερα, θα είχαμε μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», σημείωσε ο Farage.
Ωστόσο έσπευσε να παρατηρήσει, πως υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή (σ.σ. με τον πρόεδρό της Juncker, όπως είπε χαρακτηριστικά), που αναφέρει πως η Βρετανία δεν μπορεί να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία, χωρίς πρώτα να έχει εγκαταλείψει την ΕΕ.
«Ο Λευκός Οίκος είναι πολύ θετικός για την αγγλο-αμερικανική σχέση όσον αφορά στο εμπόριο, στην ασφάλεια και την άμυνα», συνέχισε ο Farage.
«Θα αντιμετωπίσουμε με δυσπιστία τη δήλωση του Ευρωπαίου γραφειοκράτη (σ.σ. Juncker), πως ένας Βρετανός πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπογράψει μία εμπορική συμφωνία με έναν εταίρο» τόνισε  o πρώην επικεφαλής του κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP).  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης