Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αβεβαιότητα λόγω Trump πιέζει καθοδικά τους Dow Jones και S&P 500 – Άνοδος στον Nasdaq

Η αβεβαιότητα λόγω Trump πιέζει καθοδικά τους Dow Jones και S&P 500 – Άνοδος στον Nasdaq
Σημαντικό – αρνητικό – ρόλο έπαιξε και το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, για την αναθεώρηση των «πράσινων» πολιτικών που είχε λάβει ο Barack Obama
Η αβεβαιότητα των επενδυτών για τις πολιτικές που ακολουθεί και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump «έσβησε» τα χθεσινά κέρδη της Wall Street, τα οποία ήταν απόρροια των ικανοποιητικών επιδόσεων της αμερικανικής οικονομίας αλλά και της ανόδου στο πετρέλαιο.
Σημαντικό – αρνητικό – ρόλο έπαιξε και το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε χθες ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος, για την αναθεώρηση των «πράσινων» πολιτικών που είχε λάβει ο προκάτοχός του, Barack Obama.
Μεταξύ των φιλικών προς το περιβάλλον μέτρων που είχε λάβει ο κ. Obama, ήταν το «Σχέδιο για την Καθαρή Ενέργεια», το οποίο επέβαλε μεταξύ άλλων στις μονάδες παραγωγής ενέργειας με την καύση άνθρακα να μειώσουν ως το 2030 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 32%, από το επίπεδο του 2005.
Το Σχέδιο χαρακτηριζόταν κρίσιμο προκειμένου οι Η.Π.Α. να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν 190 χώρες στο Παρίσι το 2015.
Επίσης, οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά την αδυναμία του Donald Trump να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και να αντικαταστήσει το πρόγραμμα Υγείας ACA, γνωστό ως «Obamacare».
Είναι αποδεκτό πλέον πως το πρόγραμμα που θέσπισε ο Barack Obama θα μείνει ακέραιο για τους επόμενους μήνες, καθώς την περασμένη Παρασκευή οι Ρεπουμπλικάνοι απέσυραν το σχετικό νομοσχέδιο, έπειτα από αδυναμία συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική κυβέρνηση δε θα υλοποιήσει μέσα στο τρέχον έτος την πολυπόθητη αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, ούτε την χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, βάζοντας έτσι τέλος στις προσδοκίες που οδήγησαν τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά, ενώ προωθούνται ταχέως οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,15%, στις 2.356,65 μονάδες, ενώ ο Dow Jones Industrial Average βρίσκεται στο -0,20% και τις 20.675,75 μονάδες.
Σε αντίθετο κλίμα ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος καταγραφεί άνοδο, στο +0,06% και τις 5.882,23 μονάδες.
Την ίδια στιγμή, περί τις 16:45, το αργό πετρέλαιο βρίσκεται στο +0,41% και τα 48,5 δολάρια, ενώ το Brent ακολουθεί στο +0,53% και τα 51,7 δολάρια ανά βαρέλι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης