Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kαμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα – Πριν το Πάσχα η ψηφοφορία στη Βουλή – Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν

Kαμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα – Πριν το Πάσχα η ψηφοφορία στη Βουλή – Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν
Thomsen και Schaeuble δυναμιτίζουν την αξιολόγηση και την πορεία της Ελλάδας υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και ότι η ψηφοφορία επί της συμφωνίας στη Βουλή θα γίνει πριν από το Πάσχα διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος κατηγόρησε τους Wolfgang Schaueble και P. Thomsen ότι δυναμιτίζουν την αξιολόγηση και την πορεία της Ελλάδας.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό το κλείσιμο της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, αναφέροντας πως τα αντίμετρα θα καλύψουν τις απώλειες για κάθε πολίτη.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο κ.Καμμένος υποστήριξε ότι όσα λέγονται είναι υπερβολικά και θα πρέπει να περιμένουμε καθώς και το μέλλον της ΔΕΗ αποτελεί αντικείμενο σκληρής διαπραγμάτευσης της οποίας την έκβαση θα πρέπει να περιμένουμε πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.
Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της μείωσης του αφορολογήτου με δεδομένη και την τοποθέτηση του συνεπώνυμου του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου «ότι η μείωση του αφορολόγητου δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε απάντησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το συνολικό «πακέτο» της συμφωνίας, καθώς αυτό θα περιλαμβάνει και μια σειρά από θετικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.
Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά με πολύ θερμά λόγια στη νέα κυβέρνηση Trump και εξήρε το ρόλο των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τον πλέον πιστό και πολύτιμο σύμμαχο της Ελλάδας.
«Από την πρώτη στιγμή είχα δηλώσει πως οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την Ελλάδα καθώς αποτελούν διαχρονικά τον πιο πολύτιμο σύμμαχο της χώρας, αλλά παράλληλα θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Ρωσία» είπε ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δυνάμεις και συμμαχίες, όπως αυτές των χωρών του Βορρά με εκφραστή τον Schaeuble που δεν είναι διακείμενες φιλικά προς την χώρα μας.
«Παρά τις όποιες εντάσεις είχαμε στο παρελθόν με τις ΗΠΑ, ποτέ δεν βρέθηκε εκεί κανένας Dijsselbloem να κάνει απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας, ούτε και κανένας Schaeuble να μας «κουνάει το δάχτυλο» είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι βρίσκεται σε μια «ανώμαλη κατάσταση», λόγω των συνεχόμενων ηττών της στη Συρία αλλά και των εξελίξεων στο ζήτημα της δημιουργίας Κουρδικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης