Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μάλτα για ευρωπαϊκή σύνοδο υπουργών Ναυτιλίας με ελληνικό ενδιαφέρον μεταβαίνει ο Κουρουμπλής

Στη Μάλτα για ευρωπαϊκή σύνοδο υπουργών Ναυτιλίας με ελληνικό ενδιαφέρον μεταβαίνει ο Κουρουμπλής
Αν μέχρι το 2021 δεν λειτουργήσει ένα συγκρίσιμο σύστημα συλλογής εισφορών από τη ναυτιλία στον ΙΜΟ, τότε από το 2023 οι εισφορές για τους αέριους ρύπους από τα πλοία προτείνεται να υπολογίζονται με μία βάση ανάλογη του ETS
Επίκαιρα ναυτιλιακά θέματα, στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), καθώς και ζητήματα θαλάσσιας ανάπτυξης και νησιωτικότητας - με επίκεντρο την πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναβάθμιση της νησιωτικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο - αναμένεται να συζητηθούν στις συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη σύνοδο των υπουργών Ναυτιλίας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 29/3 στη Μάλτα.
Αύριο Τρίτη 26/3 ο Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του υπουργείου, θα συμμετάσχει σε υψηλού επιπέδου διάσκεψη ενδιαφερόμενων μερών για τη ναυτιλία στη Βαλέτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα θέμα που θα απασχολήσει τη σύνοδο των υπουργών Ναυτιλίας είναι και η πρόταση, ότι αν μέχρι το 2021 δεν λειτουργήσει ένα συγκρίσιμο σύστημα συλλογής εισφορών από τη ναυτιλία στον ΙΜΟ, τότε από το 2023 οι εισφορές για τους αέριους ρύπους από τα πλοία θα υπολογίζονται με μία βάση ανάλογη του EU Εmissions Τrading System (ETS, σύστημα εμπορίας ρύπων).
Σημειώνεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2016, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψηφίστηκε σχετική διάταξη που προβλέπει τη συμμετοχή της ναυτιλίας σε ένα σύστημα εμπορίας ρύπων, ανάλογο με το ETS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης