Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Το 2019 θα επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού 2% η Fed - Ανάπτυξη 2,25% στις ΗΠΑ το 2017

Evans (Fed): Το 2019 θα επιτύχει τον στόχο πληθωρισμού 2% η Fed - Ανάπτυξη 2,25% στις ΗΠΑ το 2017
Ο Evans προέβλεψε ανάπτυξη 2,25% στις ΗΠΑ για το 2017, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η χώρα χρειάζεται μια περισσότερο βιώσιμη βελτίωση παραγωγικότητας και ταχύτερη άνοδο των μισθών
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ενισχύεται σταδιακά και δείχνει ικανός να επιτύχει το 2019 το επίπεδο-στόχο του 2% (=σταθερότητα τιμών) που υπηρετεί η Federal Reserve, με βάση τον «πυρήνα» του δείκτη ιδιωτικών καταναλωτικών δαπανών (core CPE) που παρακολουθεί στενά.
Αυτό επεσήμανε σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σικάγο, Charles Evans, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μεγάλη δημοσιονομική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως εκτίμησε ο ίδιος, οι μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες παραμένουν κάτω του 2%, ενώ η ανάπτυξη των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανόν ότι θα παραμείνει σε επίπεδο κατώτερο του επιθυμητού.
Ο Evans προέβλεψε ανάπτυξη 2,25% στις ΗΠΑ για το 2017, τονίζοντας ότι δεν είναι σίγουρος αν όντως η παραγωγική δυναμικότητα και το εργατικό δυναμικό βρίσκονται κοντά στο ανώτατο όριο απασχόλησής τους.
Ο ίδιος καλωσόρισε τη βελτίωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι η χώρα χρειάζεται μια περισσότερο βιώσιμη βελτίωση παραγωγικότητας και ταχύτερη άνοδο των μισθών.
Όπως εκτίμησε, με τα σημερινά δεδομένα η Fed είναι μάλλον απίθανο να αυξήσει εκ νέου τα παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου στην προγραμματισμένη σύνοδο της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής FOMC του Μαΐου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης