Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρωτότυπο δείκτη για την πορεία της βρετανικής οικονομίας εν μέσω Brexit δημιούργησε το Bloomberg

Πρωτότυπο δείκτη για την πορεία της βρετανικής οικονομίας εν μέσω Brexit δημιούργησε το Bloomberg
Ο νέος δείκτης Bloomberg Brexit Barometer θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση και θα συνεκτιμά την πορεία των κυριοτέρων οικονομικών δεικτών της βρετανικής οικονομίας
Τον νέο δείκτη «βαρόμετρο Brexit» δημιούργησε το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, τον οποίο έθεσε στη διάθεση του επενδυτικού κοινού από σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.
Ο νέος δείκτης Bloomberg Brexit Barometer θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση και θα συνεκτιμά την πορεία των κυριοτέρων οικονομικών δεικτών της βρετανικής οικονομίας, όπως η απασχόληση, ο πληθωρισμός, η ανάπτυξη και η αβεβαιότητα.
Ένα σύνολο 22 ομάδων στοιχείων λαμβάνεται υπ' όψιν για τον υπολογισμό του δείκτη, ορισμένες εκ των οποίων ορίζουν δείκτες που έχει δημιουργήσει μόνο του το Bloomberg.
Σκοπός του νέου δείκτη είναι να καταγράφει σε ένα μόνο εύληπτο και συνοπτικό μέγεθος την κατάσταση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ η χώρα θα διαπραγματεύεται επί διετία το καθεστώς της αποχώρησής της από την Ε.Ε. (Brexit), όπως αποφάσισε ο βρετανικός λαός στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Όπως έχει συσταθεί ο ενδιαφέρων νέος δείκτης, όσο μεγαλύτερη είναι η τιμή του, τόσο καλύτερη είναι η κατάσταση της βρετανικής οικονομίας, κάτι που θα απεικονίζεται με σύμβολα που θα παραπέμπουν σε μετεωρολογικές προβλέψεις.
Σήμερα, το «βαρόμετρο Brexit» διαμορφώθηκε στις 30,1 μονάδες (cloudy), καταγράφοντας μικρή υποχώρηση σε σύγκριση με το επίπεδό του την περασμένη Παρασκευή 24/3.
Το επίπεδο μηδέν του δείκτη - η βάση του - ήταν η κατάσταση των υποκειμένων δεικτών την ημέρα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης