Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» η Wall Street μετά την παταγώδη αποτυχία του Trump να αντικαταστήσει το «Obamacare»

«Στο κόκκινο» η Wall Street μετά την παταγώδη αποτυχία του Trump να αντικαταστήσει το «Obamacare»
Αρνητικά σήμερα συμβάλλει και η υποχώρηση στο πετρέλαιο
Με πτώση και στους τρεις κύριους δείκτες ξεκίνησε η σημερινή (27 Μαρτίου 2017) συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν αρνητικά την αδυναμία του Donald Trump να εκπληρώσει την υπόσχεσή του και να αντικαταστήσει το πρόγραμμα Υγείας ACA, γνωστό ως «Obamacare».
Πλέον είναι αποδεκτό πως το πρόγραμμα που θέσπισε ο Barack Obama θα μείνει ακέραιο για τους επόμενους μήνες, καθώς την περασμένη Παρασκευή οι Ρεπουμπλικάνοι απέσυραν το σχετικό νομοσχέδιο, έπειτα από αδυναμία συγκέντρωσης του απαιτούμενου αριθμού ψήφων.
Επίσης, η αμερικανική κυβέρνηση δε θα υλοποιήσει μέσα στο τρέχον έτος την πολυπόθητη αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, ούτε την χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις τράπεζες, βάζοντας έτσι τέλος στις προσδοκίες που οδήγησαν τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά.
Αρνητικά σήμερα συμβάλλει και η υποχώρηση στο πετρέλαιο, καθώς, περί τις 16:38, το αργό βρίσκεται στο -1,65% και τα 47,1 δολάρια, ενώ το Brent στο -1,3% και τα 50,2 δολάρια τα βαρέλι.
Στον απόηχο των παραπάνω, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,91%, στις 2.327,25 μονάδες, ενώ την ίδια στιγμή ο Dow Jones Industrial Average βρίσκεται στο -0,8% και τις 20.488,35
Ο τεχνολογικός Nasdaq καταγραφεί επίσης καθοδική κίνηση, στο -0,98% και τις 5.784,69 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης