Διεθνή

Πάνω από 750 εκατ. δολάρια θα κοστίσουν στην Google οι διαφημίσεις σε εξτρεμιστικά βίντεο…

Πάνω από 750 εκατ. δολάρια θα κοστίσουν στην Google οι διαφημίσεις σε εξτρεμιστικά βίντεο…
Τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά μερικές φορές… 
Απώλεια εσόδων ίση με 755 εκατ. δολάρια από τις διαφημίσεις του YouTube αναμένεται να υποστεί η Google μέχρι το τέλος του 2017, αν επαληθευτούν οι υπολογισμοί της Nomura.
Τα συνολικά έσοδα του ιστότοπου YouTube για το 2017 εκτιμάται ότι θα μειωθούν συνολικά κατά 7,5%, στα 10,2 δισ. δολάρια.
Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, οπότε και η βρετανική κυβέρνηση κάλεσε στη Downing Street τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού να απολογηθούν, η Google εμφάνιζε τις διαφημίσεις των πελατών της σε εξτρεμιστικά βίντεο του YouTube.
Έκτοτε, μία σειρά από εταιρείες που προσέφεραν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια ετησίως για διαφημίσεις, έχουν εγκαταλείψει τη Google…
Ενδεικτικά, η μακρά λίστα των περίπου 250 επιχειρήσεων περιλαμβάνει τις Argos, Aviva, Havas Group, Mail, BBC, Hyundai Kia, Heinz, HSBC, ITV, L'Oreal, Lloyd's Bank, Marks & Spencer, McDonald's, RBS, Sainsbury's, Tesco, Guardian, Toyota, Transport for London, Volkswagen, AT&T, Beam Suntory, Enterprise, GSK, Johnson & Johnson και Verizon.
Βέβαια, η πρώτη που «έσπασε» τη συνεργασία της με τη Google ήταν η βρετανική κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής της Google για τη Γηραιά Ήπειρο ζήτησε δημόσια «συγγνώμη».

Nomura Instinet
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης