Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Μέχρι 4 αυξήσεις επιτοκίων θα ήταν λογικό να κάνει εντός του 2017 η Fed

Williams (Fed): Μέχρι 4 αυξήσεις επιτοκίων θα ήταν λογικό να κάνει εντός του 2017 η Fed
Η ευνοϊκή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας επιτρέπει στη Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της όσο γρήγορα έχει προαναγγείλει (3 φορές) ή και ακόμα γρηγορότερα
Η Federal Reserve θα ήταν λογικό να αυξήσει τρεις ή και τέσσερις φορές συνολικά τα παρεμβατικά της επιτόκια εντός του 2017, όπως εκτίμησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 ο πρόεδρος της περιφερειακής Ομοσπονδιακής Τραπέζης του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
Κατά τη (βαρύνουσα) άποψή του, η ευνοϊκή κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας επιτρέπει στη Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της όσο γρήγορα έχει προαναγγείλει (3 φορές) ή και ακόμα γρηγορότερα.
«Τρεις ή ακόμα και τέσσερις αυξήσεις [επιτοκίων της Fed] συνολικά μου μοιάζει λογικό», ανέφερε στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ο Williams.
Για τον ίδιο, μια από τις περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά τέσσερις φορές εντός του 2017 θα ήταν «ενδεχομένως η είδηση ενός μεγάλου προγράμματος δημοσιονομικής τόνωσης» των ΗΠΑ, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα πράξει ο νέος Αμερικάνος πρόεδρος, Donald Trump.
Υπενθυμίζεται, ότι η Fed προέβη στην πρώτη αύξηση των παρεμβατικών της επιτοκίων εντός του 2017 την περασμένη Τετάρτη 15/3, αυξάνοντας το πεδίο επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού μέσω της κεντρικής τραπέζης των ΗΠΑ στο 0,75% - 1,00%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης