Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έτοιμη να ασκήσει βέτο στη συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse η Κομισιόν

Reuters: Έτοιμη να ασκήσει βέτο στη συγχώνευση των LSE και Deutsche Boerse η Κομισιόν
Το βέτο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες…
Έτοιμη να ασκήσει και επίσημα βέτο στην επικειμένη συγχώνευση των χρηματιστηρίων Deutsche Boerse και London Stock Exchange (LSE) εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν καλά το ζήτημα.
Βέβαια, η Κομισιόν και η διοικούσα αρχή του γερμανικού χρηματιστηρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Το βέτο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες…
Νωρίτερα τον Φεβρουάριο του 2017, το LSE αρνήθηκε να υποκύψει στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να πωλήσει τη σημαντική ιταλική ηλεκτρονική πλατφόρμα MTS διαπραγμάτευσης κρατικών ομολόγων στο πλαίσιο εξισορρόπησης του χρηματιστηριακού ανταγωνισμού, κάτι στο οποίο φαίνεται πως αντιδρούσε και η ιταλική κυβέρνηση.
Η συγχώνευση LSE - Deutsche Boerse αξίας 29 δισ. ευρώ - η οποία θα δημιουργούσε τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κεφαλαιαγορά - τώρα φαίνεται πως βαίνει προς εγκατάλειψη από τη βρετανική πλευρά, μια συγχώνευση που ούτως ή άλλως αντιμετώπιζε ισχυρές αντιδράσεις στην Ε.Ε. λόγω της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit).
Γερμανοί πολιτικοί, ιδιαίτερα, απαιτούσαν να μεταφερθεί η έδρα του υπό συγχώνευση ομίλου στη Φρανκφούρτη, κάτι που το βρετανικό χρηματιστήριο απέκλειε σε κάθε περίπτωση.
Η απόφαση του LSE να μην πωλήσει το MTS - κάτι που οι ευρωπαϊκές αρχές απαιτούσαν προς ενίσχυση του ανταγωνιστικού γαλλικού πολυεθνικού χρηματιστηριακού ομίλου Euronext - φαίνεται πως εξέπληξε τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το ίδιο το Deutsche Boerse.
Την τελευταία δεκαετία έχουν υπάρξει συνολικά πέντε αποτυχημένες προσπάθειες συγχώνευσης των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, μέσω τριών δημοσίων και δύο ανεπίσημων προτάσεων, ενώ το 2012 η Κομισιόν εμπόδισε μια συγχώνευση 17 δισ. ευρώ μεταξύ του τότε NYSE Euronext και του Deutsche Boerse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης