Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 21/3 η πίστωση ομολογιών 200 εκατ. ευρώ της δημόσιας προσφοράς στο ΣΑΤ

ΟΠΑΠ: Ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 21/3 η πίστωση ομολογιών 200 εκατ. ευρώ της δημόσιας προσφοράς στο ΣΑΤ
Μέχρι την πλήρη διάθεσή του, τα 200 εκατ. ευρώ της έκδοσης θα επενδύονται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως προθεσμιακές καταθέσεις, σύμφωνα επαναγοράς (repos) και ομόλογα
Σε 200 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα της δημόσιας προσφοράς της ΟΠΑΠ Α.Ε. για την εισαγωγή των ομολογιών της εταιρείας στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου 2017.
Στην τριετία 2017-2019, το 36,05% των εσόδων ή 72,1 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων, ενώ την ίδια περίοδο θα χρησιμοποιηθούν 25,2 εκατ. ευρώ για τερματικά ψηφιακών παιγνίων Video Lottery Terminals (VLTs), 20 εκατ. ευρώ για SSBTs και εικονικά παιχνίδια (virtual games), ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων - 41,2% ή 82,4 εκατ. ευρώ - θα καλύψουν χρηματοδοτικές ανάγκες της ΟΠΑΠ σε κεφάλαιο κίνησης.
Μέχρι την πλήρη διάθεσή του, το προϊόν της έκδοσης θα επενδύεται σε βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις χαμηλού κινδύνου, όπως προθεσμιακές καταθέσεις, σύμφωνα επαναγοράς (repos) και ομόλογα.
Σύμφωνα με την ΟΠΑΠ, οι ομολογίες της είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη Μερίδα και στο Λογαριασμό Αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά.
Η πίστωση των ομολογιών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιών των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της ομολογίας της ΟΠΑΠ με ελληνικούς χαρακτήρες είναι «ΟΠΑΠ01» και με λατινικούς χαρακτήρες «OPAPB1».
Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών της εταιρείας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, δηλαδή 100% της ονομαστικής της αξίας και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους συντονιστές κύριους αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης