Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τα σχέδια των μεγάλων τραπεζών για τη «μετά Brexit» εποχή

Bloomberg: Τα σχέδια των μεγάλων τραπεζών για τη «μετά Brexit» εποχή
Φρανκφούρτη και Δουβλίνο αναδεικνύονται οι μεγάλες νικητές 
Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες θα αρχίσουν τη διαδικασία μεταφοράς κάποιων επιχειρησιακών τους μονάδων που έχουν βάση το Λονδίνο σε νέα κέντρα εντός της ΕΕ, κατά τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν της ενεργοποίησης του άρθρου 50 από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο αναδεικνύονται ως οι μεγαλύτεροι νικητές.
Όπως αναφέρουν σχετικές πηγές, Bank of America, Standard Chartered και Barclays σκέφτονται να μεταφέρουν την ευρωπαϊκή τους βάση στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.
Αντίστοιχα Goldman Sachs και Citigroup είναι μεταξύ των τραπεζών που αναμένεται να μεταφερθούν στη Φρανκφούρτη.
Οι τράπεζες αναμένουν όλο και περισσότερο το λεγόμενο σκληρό Brexit -κάτι που θα οδηγήσει και στην απώλεια του δικαιώματος τους να πωλούν ελεύθερα τις υπηρεσίες τους σε όλη την ΕΕ από το Λονδίνο.
Στο πλαίσιο αυτό τα τραπεζικά στελέχη θέλουν να έχουν οργανωθεί εντός του μπλοκ πριν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ το 2019.
Η Φρανκφούρτη είναι μια φυσική επιλογή δεδομένου του χρηματοοικονομικού συστήματος λόγω της παρουσίας της Deutsche Bank, της ΕΚΤ και της γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες (BaFin).
Το Δουβλίνο έχει παρόμοιους νόμους και κανονισμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ είναι ο μοναδικός αγγλόφωνος κόμβος της ΕΕ, εκτός της Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης