Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker στη Bild: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν συμφέρει την Ευρώπη αλλά ούτε και τις ΗΠΑ

Juncker στη Bild: Ένας εμπορικός πόλεμος δεν συμφέρει την Ευρώπη αλλά ούτε και τις ΗΠΑ
Η ΕΕ επιθυμεί να καταλήξει σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία μέσα στο 2017
«Eνας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν θα ήταν καλός για καμία από τις δύο πλευρές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker στην γερμανική Bild.
«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα ήταν προς το συμφέρον ούτε της Ευρώπης ούτε των ΗΠΑ» σχολίασε ο Juncker λέγοντας οτι «τα σχόλια της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Trump περί προστατευτισμού πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και επίσης ότι πρέπει να υπάρξει προετοιμασία».
Την Πέμπτη (16/3) ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin είπε πως η κυβέρνηση Trump δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά συγκεκριμένες εμπορικές σχέσεις χρειάζεται να επανεξεταστούν για να γίνουν πιο δίκαιες για τους αμερικανούς εργαζομένους.
Ο Juncker είπε πως χαίρεται που θα συναντηθεί με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Sinzo Abe και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και στην Ιαπωνία φέτος».
Ο Trump έχει κατηγορήσει την Ιαπωνία ότι εκμεταλλεύεται το αδύναμο γεν για να δώσει στις εξαγωγές της αθέμιτο εμπορικό πλεονέκτημα.
Παρομοίως, ο ανώτατος σύμβουλος του Trump σε θέματα εμπορίου κατηγόρησε τη Γερμανία ότι χρησιμοποιεί ένα «χοντρά υπερτιμημένο» ευρώ προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης