Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είναι υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, παρά τον προστατευτισμό του Trump

Schaeuble: Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ είναι υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, παρά τον προστατευτισμό του Trump
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο κ. Mnuchin του άφησε πολύ καλή εντύπωση
Ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin είναι υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, διαβεβαίωσε ο Wolfgang Schaeuble, ο οποίος χθες 16 Μαρτίου 2017 είχε συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, στο Βερολίνο.
«(Ο κ. Mnuchin) Είναι υποστηρικτικής των ανοικτών αγορών και του ανοικτού παγκόσμιου εμπορίου, γι' αυτό πιστεύω ότι κάποια πράγματα που εμφανίζονται ως ανησυχίες τώρα, θα εκλείψουν με την πάροδο του χρόνου.
Υπάρχει ωστόσο αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας ότι ο κ. Mnuchin του άφησε μία πολύ καλή εντύπωση.
«Μιλήσαμε για μερικές ώρες σε ένα πολύ ανοικτό και αξιόπιστο περιβάλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, μετά από μια τέτοια πρώτη συζήτηση, μπορούμε ήδη να λύσουμε όλα τα προβλήματα του κόσμου», επισήμανε.
Χθες, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αμερικανός διαβεβαίωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν εμπορικό πόλεμο με καμία χώρα, επισημαίνοντας ότι ο Donald Trump αναγνωρίζει τη σημαντικότητα του εμπορίου για την οικονομική ανάπτυξη.
Οι πολιτικές προστατευτισμού που θέλει να επιβάλει ο Donald Trump σε εμπόριο και μετανάστευση έχουν δημιουργήσει, μετά την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου 2016, ένταση ανάμεσα σε Βερολίνο και Ουάσινγκτον.
Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που σήμερα η κα Angela Merkel συναντήθηκε στο Λευκό Οίκο με τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο (περισσότερα εδώ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης