Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμα 776 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν κατά 11 αεροπορικών εταιρειών για σύσταση καρτέλ μεταφορών

Πρόστιμα 776 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν κατά 11 αεροπορικών εταιρειών για σύσταση καρτέλ μεταφορών
Σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, το 20% του συνόλου των εισαγωγών στην Ε.Ε. και σχεδόν το 30% των εξαγωγών από την Ε.Ε. πραγματοποιούνται μέσω αεροπορικών μεταφορών
Την επιβολή προστίμων συνολικής αξίας 776 εκατ. ευρώ κατά 11 αεροπορικών εταιρειών για τη σύσταση καρτέλ αεροπορικών μεταφορών (air cargo), αποφάσισε σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το καρτέλ βρέθηκε να συνεργάζεται, μεταξύ άλλων επιβάλλοντας ενιαίο επίναυλο καυσίμων και ασφάλειας, πάντα σύμφωνα με την Κομισιόν.
Τα μεγαλύτερα πρόστιμα καλούνται να καταβάλλουν η Air France-KLM (310 εκατ. ευρώ) και η British Airways (104 εκατ. ευρώ).
Οι 11 αεροπορικές εταιρείες που βρέθηκαν να χειραγωγούν την αγορά αεροπορικών μεταφορών είναι οι εξής: Air France-KLM, British Airways, Air Canada, Cargolux, Cathay Pacific Airways, Japan Airlines, LAN Chile, Martinair, Qantas, SAS και Singapore Airlines.
Στο καρτέλ συμμετείχε και 12η εταιρεία, η Lufthansa (και η θυγατρική της, Swiss International Air Lines), όμως της προσφέρθηκε πλήρης αμνηστία και δεν της επεβλήθη πρόστιμο, επειδή κατέδωσε το καρτέλ στην Κομισιόν.
Σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, το 20% του συνόλου των εισαγωγών στην Ε.Ε. και σχεδόν το 30% των εξαγωγών από την Ε.Ε. πραγματοποιούνται μέσω αεροπορικών μεταφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης