Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Maiziere (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό

De Maiziere (ΥΠΕΣ Γερμανίας): Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό
Ο de Maiziere επισήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία προκαλεί κάθε μέρα για να πάρει μια απάντηση και να επιθυμεί να εμφανίζεται ως το θύμα
Η Γερμανία αναμένει από την Άγκυρα να τηρήσει τη συμφωνία για το προσφυγικό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Thomas de Maiziere.
Η δήλωση του Γερμανού αξιωματούχου έρχεται στον απόηχο συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu, όπου ανέφερε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να ακυρώσει τη συμφωνία για την επανεισδοχή των μεταναστών, αλλά και συνολικά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
«Ακούω πολλά σχόλια από την Τουρκία και προσπαθούν, κατά κάποιον τρόπο, να μας κάνουν να ικετεύσουμε για τη συμφωνία», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, προσθέτοντας «υπάρχει μια συμφωνία και πρέπει να την τηρήσουμε.
Περιμένουμε ότι το ίδιο θα κάνει και η Τουρκία».
Ο de Maiziere επισήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία προκαλεί κάθε μέρα για να πάρει μια απάντηση και να επιθυμεί να εμφανίζεται ως το θύμα.
Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο, η τουρκική κυβέρνηση δυσκολεύεται - όπως φαίνεται - να κερδίσει το δημοψήφισμα και, ως εκ τούτου, χρησιμοποιεί μια σειρά από ζητήματα και μεθόδους, την υποτιθέμενη διαμάχη με την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης