Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Πώς κατάφεραν οι παγιδευμένοι φάκελοι των «Πυρήνων» να «ξεγελάσουν» τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου της Αθήνας

AFP: Πώς κατάφεραν οι παγιδευμένοι φάκελοι των «Πυρήνων» να «ξεγελάσουν» τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου της Αθήνας
«Είναι σαφές ότι οι παγιδευμένοι φάκελοι ανήκουν στη συγκεκριμένη οργάνωση, πρόκειται για μέλη των Πυρήνων, που δεν έχουν συλληφθεί, καθώς ο εκτελεστικός της βραχίονας εξαρθρώθηκε το 2011»
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των  ελληνικών διωκτικών αρχών για τον τρόπο με τον οποίο η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κατάφερε να προσπελάσει τα συστήματα ασφαλείας του αεροδρομίου της Αθήνας και να αποστείλει δύο βόμβες σε φακέλους, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, μία εκ των  οποίων εξερράγη, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) .      
Η έρευνα μέχρι σήμερα δείχνει ότι οι παγιδευμένοι φάκελοι που απεστάλησαν προς το ΔΝΤ και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, δεν ενεργοποίησαν τον συναγερμό του αεροδρομίου, επειδή περιείχαν μόνο μία μικρή ποσότητα πυρίτιδας, αναφέρει το AFP.  
Tο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων «φιλοξενεί» δήλωση του Έλληνα υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα,  ο οποίος είπε, πως οι φάκελοι – βόμβες περιείχαν μόνο μία μικρή ποσότητα πυρίτιδας του ίδιου τύπου που χρησιμοποιείται στις κροτίδες  ενώ δεν υπήρχε πυροκροτητής.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν οι ανακριτικές αρχές στη Γαλλία και τη Γερμανία.
«Είναι σαφές ότι οι παγιδευμένοι φάκελοι ανήκουν στη συγκεκριμένη οργάνωση, πρόκειται για μέλη των Πυρήνων, που δεν έχουν συλληφθεί, καθώς ο εκτελεστικός της βραχίονας εξαρθρώθηκε το 2011», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.
Πάντως ο Έλληνας υπουργός υπεραμύνθηκε των διαδικασιών ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αθήνας, λέγοντας ότι ο εξοπλισμός αγοράστηκε πρόσφατα από τη Γερμανία και είναι "ο καλύτερος στην Ευρώπη».
«Ο κύριος έλεγχος γίνεται πριν τη μεταφορά των δεμάτων  στο αεροσκάφος και εκεί επικεντρώνεται η έρευνά μας», συνέχισε ο κ. Τόσκας.
Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι «πιθανότατα πίσω από την επίθεση στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι», δήλωσε  πηγή της ελληνικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι Γάλλοι ανακριτές είπαν σε Έλληνες ομολόγους τους, πως  η επιστολή εστάλη από την Αθήνα.
Θραύσματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν στα γραφεία του ΔΝΤ όπου η βόμβα  εξερράγη, τραυματίζοντας το πρόσωπο και τα χέρια μίας γραμματέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης